Bøger / skønlitteratur / roman

I denne stille nat


Beskrivelse


Krimi. I Visby myrdes først en alkoholiseret pressefotograf brutalt, derefter en 14-årig hestepige. Anders Knutas leder efter en sammenhæng mellem de to tilsyneladende vidt forskellige forbrydelser og kommer selv i livsfare.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lone Krøgh

2008

Svensk hyggekrimi af den mere stilfærdige slags. Ikke noget med fart og tempo, men en ordrig og langsomt fremadskridende handling med afstikkere til stort og småt i privatsfæren. Nogenlunde fredelig damekrimi til læsere, som ikke tåler for meget blod.

Andet bind i Jungstedts serie af Gotland-krimier og den foregår kort tid efter den første, som der henvises flittigt til. Fra første bind genkendes også politifolkene samt en journalist og en gift lærer, som har problemer med kærligheden. På det ellers så fredelige Gotland findes en alkoholiker brutalt myrdet. Sideløbende med politiets efterforskning følges en ensom og omsorgssvigtet 14-årig pige, der leger med ilden og en noget ældre mand. Hun forsvinder, og da hendes lig bliver fundet, er spørgsmålet, om der er en sammenhæng mellem de to drab. Den sympatiske kriminalinspektør Anders Knutas får sin sag for, men langt om længe falder alt på plads. Jungstedt skriver for så vidt udmærket, men noget omstændeligt og sine steder vel forudsigeligt, og som krimi er bogen længe om at komme i gang. Ikke desto mindre har jeg som læser været i hyggeligt, men ikke uforglemmeligt eller nervepirrende selskab.

Jungstedt, f. 1962, er journalist og debuterede i 2007 med Den du ikke ser. Hun kommer ikke tilnærmelsesvis på højde med femikrimiernes dronning Liza Marklund, men placerer sig i det brede midterfelt af nordiske krimier.

Langsom, men ikke ueffen svensk hyggekrimi (Läckberg light), der vil blive efterspurgt på linje med forgængeren.


litteratursiden.dk

d. 21. apr. 2008

af

af

Anne-Mette Lerche

d. 21. apr. 2008

Kriminalkommissær Anders Knutas jagter endnu en gang en gal morder på Gotland i letbenet ’LäckbergLight’-krimi. Den alkoholiserede fotograf, Henry Dahlström, vinder en stor sum penge på travbanen og b...


Sentura [online]

d. 26. mar. 2008

af

af

Ulf Joel Jensen

d. 26. mar. 2008


Politiken

d. 28. feb. 2008

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 28. feb. 2008


Information

d. 28. feb. 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 28. feb. 2008


Børsen

d. 5. mar. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 5. mar. 2008