Bøger / skønlitteratur / roman

I dine øjne


Beskrivelse


Erik har i 1930'erne og 1940'erne en hård opvækst i Aalborg som søn af en ung ugift kvinde og en kineser, der ikke vil kendes ved ham. Senere flytter han til København, hvor hans mål er at skabe en tryg ramme for sig selv og sin lille familie.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 23. aug. 2018

Erik bliver født i Aalborg i 1930 som søn af en ung enlig mor og en kineser. Han har en hård opvækst, og omkring ham oprulles familiens og Danmarks historie fra 1899-2001. En flot slægtsroman med bred appel.

Lai Fun er en af de kinesere, der bliver udstillet i Tivoli i 1902. Han gifter sig med Agnete, men der kommer ingen børn, kun slid og slæb og hårde ord. I 1930 føder den unge Gudrun fra Aalborg drengen Erik, som har umiskendelige kinesiske træk. Agnete vil gerne tage drengen til sig, men Lai Fun vil ikke kendes ved ham. Erik har en barsk barndom i Aalborg med nogle år på børnehjem og senere ophold hos den afvisende og følelseskolde Gudrun. En tid har hun en mand, som tager sig godt af Erik, men han bliver afløst af en fordrukken hustyran. I skolen bliver Erik grusomt drillet med sit halvkinesiske udseende, og da han som ung flytter til København, kredser han om Lai Fun, dog uden at give sig til kende. Erik stifter familie, slår sig ned i Hvidovre og livet igennem påvirker hans opvækst familielivet.

Det er Malene Ravns tredje roman, og hun bliver bedre og bedre. I et fint sprog skildrer hun tiden, personerne og deres kuldslåede ensomhed og enkle forhåbninger, så det gør ondt på læseren. Stakkels Erik. Det er en meget vellykket slægtsroman, og den bygger langt hen ad vejen på virkelige personer.

Oplagt læsning i forlængelse af Jesper Wung Sungs En anden grenFolkets skønhed og Merete Pryds Helles Folkets skønhedOplagt læsning i forlængelse af Jesper Wung Sungs En anden gren og Merete Pryds Helles .


litteratursiden.dk

d. 8. okt. 2018

af

af

Marianne Träff

d. 8. okt. 2018

Malene Ravn skriver så smukt, at selv et stenhjerte må briste. Bevægende slægts- og Danmarkshistorie om at være født som et uægte barn og om altid at føle sig anderledes og uønsket . At blive født som...


Jyllands-posten

d. 8. dec. 2018

af

af

Christian Møgeltoft

d. 8. dec. 2018


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. okt. 2018


Information

d. 21. sep. 2018

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 21. sep. 2018


Danmark Kina

Nr. 111 (2019)

af

af

Sidse F. Laugesen

Nr. 111 (2019)