Bøger / skønlitteratur / roman

I dine sko


Beskrivelse


Da den rodede, sexede Maggie for 117. gang invaderer sin storesøster, juristen Roses liv, og denne gang forfører hendes kæreste, bliver det for meget. Begge bryder med deres hidtidige liv, og forsones langsomt med barndommens tab og fortielser - og med hinanden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2003

af

af

Helle Winther Olsen

d. 15. sep. 2003

Den amerikanske forfatter debuterede med romanen God i sengen som var en humoristisk skildring af singlelivet. Denne hendes anden bog er en typisk mainstream roman uden de store armbevægelser. Man kan sagtens læse den, men den gør ikke rigtigt nogen forskel. Den handler om to søstre med et problematisk forhold til hinanden og til deres barndom med en psykisk syg mor der døde, og en far der giftede sig med en isdronning. Rose er 30 år, advokat med et velorganiseret liv, men med længsel efter den store kærlighed og lidenskab. Lillesøsteren Maggie er den smukke, der har nemt ved at få korte affærer, men til gengæld med et rodet liv uden hverken uddannelse, arbejde eller - ved romanens start - bolig. En alvorlig krise opstår da Maggie forfører Roses nye kæreste, og de bryder med hinanden. Parallelt hermed hører vi om en ældre kvinde og hendes famlende møde med kærligheden: det viser sig at hun er søstrenes forsvundne mormor, og mange forhindringer skal overstås, før alle finder hinanden. Trods gode intentioner, sniger sig alligevel en vis mat stemning ind over romanen, for forfatteren får det ikke rigtig til at svinge. Personerne får ikke ordentligt rodfæste.


litteratursiden.dk

d. 19. apr. 2004

af

d. 19. apr. 2004

De to vidt forskellige søstre har ikke ret meget andet til fælles, end at de bruger samme nummer i sko. Da lillesøster forfører storesøsters kæreste, bliver livet vendt op og ned for dem begge to. Ros...