Bøger / faglitteratur til børn

I dinosaurernes verden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2008

af

af

Erik Damskier

d. 20. juni 2008

Bøger om dinosaurer har en stor fascinationskraft over for især mindre drenge. Denne bog er ret omfattende og rigt illustreret, og vil uden tvivl blive revet ned af hylden helt uden anbefalinger.

Dinosaurernes epoke strakte sig over ca. 200 millioner år. Her får vi først en generel beskrivelse af overordenen dinosauria og derefter i 3 fyldige kapitler en kronologisk gennemgang af forskellige arter fra trias-, jura- og kridttiden. Bogen er meget billedrig, og teksten optræder mest i tilknytning til billederne. Teksterne er korte, men ikke specielt letlæste. Billedmaterialet er af forskellig karakter. Der er store tegnede scenarier, fotograferede og manipulerede modelopstillinger, fritlagte fotografier af forsteninger og meget andet samlet fra mange kilder. På hvert opslag er der et spørgsmål, hvis svar står på samme opslag på hovedet.

Der er udgivet talløse bøger om dinosaurer. Tilsyneladende er målgruppen umættelig. Denne bog har ganske korte tekstblokke, og opleves derfor noget kalejdoskopisk. Til gengæld er der oplysninger om rigtig mange aspekter af emnet.

Bogen vil uden tvivl vække jubel hos drenge fra 8 år og vil blive et hit som bladrebog. Dens undervisningsmæssige relevans er mindre, fordi teksten er for kort og dækker for mange delemner.