Bøger / skønlitteratur / roman

I døden dine mænd


Beskrivelse


Krimi fra Stockholm, hvor kommissær Johanne Tott har en sag om en række ritaulmord, der måske har forbindelse til islamisk terrorisme.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2009

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 7. maj 2009

Til krimifans som vægter spænding frem for realisme og personskildring.

Stockholm rammes af en række ritualmord, og massemedierne er i oprør. En kendt homoseksuel konverteret muslim varetægtsfængsles forhåndsudpeget som skyldig af pressen, regeringen og politi. Sideløbende nærmer en atombombe sig byen på et skib fra Casablanca. Er han offer for et højreorienteret komplot eller hjernen i et islamisk terrornetværk bag bomben? Gode kræfter i form af kriminalkommissær Johanna Tott og den unge Sara kommer til undsætning og afdækker gradvist en gammel historisk sammensværgelse tilbage fra enevælden og Karl 11. Rollerne er entydigt fordelt med "de onde" fx karakteriseret af Armani-habitter, islamofobi, god fysisk form og høj indtægt, mens helte og heltinder karakteriseres af protest mod racisme, social omsorg og bohemeagtig holdning til love og mere praktiske gøremål. Homo- og islamofober, politi og politikere står for skud, inden slutningen ikke overraskende afslører skurkene som en fascistisk klan af fitnesstrænede bedsteborgere i sorte kapper. Underholdningen ligger primært i den hæsblæsende spænding, mens personerne tit virker skabelonagtige og plottet sammenkædet af ofte urealistiske tilfældigheder.

En Dan Brown-inspireret skandinavisk mainstream krimi, der mht. politisk engagement kan minde om fx Tom Kristensens spændingsbøger.

En lidt tynd ret forudsigelig svensk krimidebut med politiske holdninger. Personskildringen er ofte skabelonagtig, men der er hæsblæsende spænding.


Kristeligt dagblad

d. 4. juli 2009

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 4. juli 2009


Politiken

d. 15. aug. 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 15. aug. 2009


Weekendavisen

d. 26. juni 2009

af

af

Katinka Bruhn

d. 26. juni 2009