Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I fjendens lejr


Beskrivelse


Fantasy. Gruppen bevæger sig gennem fremmed land mod elvernes land, men igen møder de udfordringer. De bliver angrebet af Mørkemagere på vejen, og Følfod bliver taget til fange i jægernes lejr. Nu er opgaven for de andre at befri Følfod fra fangenskabet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 28. okt. 2011

5. bog af 8 i serien Elverdronningens børn. Bogen er velegnet som frilæsningsbog fra 9-11 år. Lix 20.

Alle bøgerne i serien har samme 1. kapitel: "Elvernes lange rejse". Gruppen er på vej. De bevæger sig gennem fremmed land mod elvernes land, men igen møder de udfordringer. De bliver angrebet af Mørkemagere på vejen, og Følfod bliver taget til fange i jægernes lejr. Nu er opgaven for de andre at befri Følfod fra fangeskabet. Mennesket Morkel bærer jægernes tegn i panden og kommer uhindret indenfor i lejren. Han underholder jægerne, alt imens de andre befrier Følfod. Historien er spændende og velkomponeret. Bogens mange illustrationer er farverige, og stilen er manga. Omslaget virker, og vækker læserens nysgerrighed. Det viser Følfod, der sidder bagbundet ved en pæl, og én fra fjenden er hos hende. Der er vignetter ved hvert af de 11 kapitelskift.

Bogen ligner såvel i indhold som layout de foregående 4 bind i serien. Ligeledes kan serien sammenlignes med den foregående serie Elverdronningens riddere, som befinder sig i samme fantastiske univers.

Man kan læse bogen uafhængigt af tidligere bind, idet elverne på deres rejse mod deres mål, elvernes land, skal igennem mange prøvelser og forhindringer, og hver bog omhandler én af disse. Det er en spændende narrativ fortælling, som vil fange de mange fantasy-læsere på mellemtrinnet. Bogen lægger op til næste bind, som vi venter på med spænding.