Bøger / faglitteratur / erindringer

I fulde åndedrag : en krigskirurgs erindringer


Beskrivelse


Overlæge og krigskirurg Finn Warburgs (f. 1948) erindringer om sit liv og ikke mindst om arbejdet som kirurg i krigszoner og katastrofeområder, bl.a. i Beirut i 1980'erne, Sarajevo i 1990'erne, efter jordskælv i Iran og Indien samt under borgerkrig på Afrikas Horn, efter tsunamien i 2004 og med Forsvaret i Afghanistan i 2006.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2012

af

af

Laura Michelsen

d. 14. mar. 2012

Erindringer om et arbejdsliv i verdens brændpunkter for især mandlige biografilæsere.

Erindringsbog om et rigt og aktivt liv som militærmand og kirurg i verdens brændpunkter. Vi får indtryk af en engageret og respekteret læge og en traditionel mand, der hylder liberale dyder som frihed og ansvar og konservative som familie og fædreland. Samtidig er der noget meget jordnært, håndværkeragtigt over jargon og tilgang til både livet og arbejdet. Vi følger Warburg helt fra hans spæde liv over barndom, ungdom, uddannelse, ægteskab og familieliv til hans mange udstationeringer og udfordringer som engageret krigskirurg. Håndteringen af udfordringerne bibringer ham, udover glæden ved arbejdet, som man tydeligt mærker, også flere fortjenstmedaljer og dronningens ridderkors. Bogen er gennemillustreret med private og officielle fotos, nogle ganske voldsomme billeder af de fysiske skader soldaterne kommer ud for i krig.

Emnet krigskirurgi er dårligt dækket, så her har bogen en klar berettigelse. Som biografi kan den sammenlignes med andre biografier om mænd, der har kæmpet for fædrelandet.

Warburgs erindringer er mere interessante i beretningerne fra arbejdslivet end privatlivet, men efter endt læsning må man konstatere, at det hele skal med for at få det fulde billede af mennesket Finn Warburg. Der er ingen tvivl om, at Warburg er en bedre læge end skribent, men der er heller ingen tvivl om, at mange modne mænd vil kunne både spejle sig og blive udfordret og inspireret af Warburgs livsfortælling.


Ugeskrift for læger

Årg. 174, nr. 7 (2012)

af

af

Erik M. Darre

Årg. 174, nr. 7 (2012)


Weekendavisen

d. 3. feb. 2012

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 3. feb. 2012


Krigshistorisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 1 (2012)

af

af

Bent Christensen

Årg. 48, nr. 1 (2012)


Dansk medicinhistorisk årbog

2012

af

af

Ole Sonne

2012