Bøger / faglitteratur / biografier

I Guds navn : afslørende førstehåndsberetning om kultlederen David Koresh og belejringen af sektens hovedkvarter Mount Carmel i Waco, Texas


Beskrivelse


Om sekten Branch Davidians leder David Koresh og hans adfærd, der bl.a. omfattede børnemishandling og seksuelt misbrug, om sektens endeligt, samt om belejringen af og branden på sektens hovedkvarter Mount Carmel.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 18. dec. 2018

Mount Carmel i Waco, Texas, var i begyndelsen af 1993 på forsiden af alverdens aviser og i tv-stationerne. Mount Carmel var hovedkvarteret for sekten Branch Davidian, hvor lederen David Koreshboede sammen med ca. 140 tro undersåtter. Den 28.2. blev bygningen angrebet af myndighederne og mange blev dræbt. Bygningen var belejret indtil den 18.4., hvor den brændte ned til grunden og defleste af kultens medlemmer omkom. Beretningen om kulten og baggrunden for dens opståen fortælles af 2 personer. Martin King er australsk journalist, og han fik som den første lov til at intervieweD. Koresh i hovedkvarteret. Marc Breault var uddannet syvendedagsadventist-præst, men sluttede sig til sekten og var kultlederens højre hånd, indtil han flygtede i 1989 under stor dramatik.Forfatterne gør meget ud af at prøve at forklare, hvordan det kunne gå til, at så mange 'normale' mennesker kunne ofre alt og følge en mand, der i følge ham selv var Guds søn. Han prædikedenæstekærlighed, men hans regimevar præget af børnesex, voldtægt, grusomhed, hjernevask, tvungen isolation og meget mere. Som så mange af bøgerne i serien Virkelighedens verden er også denne enmeget spændende fortælling om en dramatisk begivenhed. Der findes ikke andre bøger på dansk om sekten.


Social kritik

Årg. 5, nr. 29 (1994)

af

af

Benny Lihme

Årg. 5, nr. 29 (1994)


Kristeligt dagblad

d. 22. jan. 1994

af

af

Jens Ravn-Olesen

d. 22. jan. 1994


Det fri aktuelt

d. 25. nov. 1993

af

af

Johs. H. Christensen

d. 25. nov. 1993