Bøger / skønlitteratur / roman

I kampens hede


Beskrivelse


Krimi. Der er midsommerfest på skærgårdsøen Sanhamn og der festes igennem af de unge. En ung mand bliver dræbt og Thomas Andreasson leder opklaringen, der peger på den dræbtes bedste ven som gerningsmand.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2013

af

af

Per Månson

d. 8. feb. 2013

Endnu en godbid til det stadigt umættelige publikum til nordiske femikrimier.

Den tidligere chefjurist Sten annoncerede med sin krimidebut Stille nu, 2009, at hun var startet på en trilogi. I den er vi nu nået til femte bind! Det er midsommer på skærgårdsøen Sanhamn udenfor Stockholm, og der festes igennem. Nora Linds kærestes datter kommer ikke hjem til den aftalte tid, og i en anden gruppe går det helt galt: en ung mand bliver dræbt. Thomas Andreasson, Noras barndomsven, er i spidsen for efterforskningen, der hurtigt peger mod den dræbtes bedste ven, men den genopdukkede pige har set noget afgørende. Sproget flyder let fra Stens pen og den elementære spænding holdes bogen igennem, selv om der efter denne lektørs smag er lige lovlig meget tomgang og hverdagsdetaljer. Serien er filmatiseret til tv med dansk/svenske Jacob Cedergren som Thomas.

Publikum er de samme, som læser Läckberg og Marklund, men de får mere her. I modsætning til disse og også i modsætning til flere af Stens tidligere bøger, er frøken detektiv-rollen her meget nedtonet til fordel for reelt politiarbejde.

En god skandinavisk femi-krimi i den bedre ende af skalaen.


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2013

af

af

Rikke Bødker

d. 3. apr. 2013

Skærgården om midsommeren i strålende solskin og masser af unge, som fester. Scenen er sat for endnu en krimi med Nora Linde og Thomas Andreasson. Det er midsommer, og Sandhamn myldrer med mennesker. ...


Politiken

d. 16. mar. 2013

af

af

Anne Bech Danielsen

d. 16. mar. 2013


Jyllands-posten

d. 19. mar. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. mar. 2013


Kristeligt dagblad

d. 7. mar. 2013

af

af

Mie Petersen

d. 7. mar. 2013