Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I klovnenes kløer


Beskrivelse


Da drengen Milo forsvinder i spøgelsestoget i tivoliet ved molen, forsøger Jacob og Bella at finde ham, men snart er de alle tre fanget i en parallelverden regeret af uhyggelige klovne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2017

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 4. jan. 2017

Man kan næsten høre den uhyggelige klovnelatter i tivoliet ved molen, da drengen Milo forsvinder i spøgelsestoget. En bog for børn i alderen 11-15 år, der kan lide en ægte gyserhistorie med klovne og en sød stank af candyfloss og popcorn.

Om sommeren arbejder Jacob i fiskedammen i det lokale tivoli ude på molen. Her har han ofte selskab af gadebarnet Milo, der bruger alle sine penge i forsøget på at vinde bodens store gevinst - klovnedukken Poppy. Da det en dag lykkes, forsvinder Milo kort efter i spøgelsestoget. Sammen med pigen Bella forsøger Jacob at finde ham. Deres søgen fører dem gennem en hemmelig dør, og snart er de fanget i en parallelverden regeret af klovne, som har deres helt egen uhyggelige dagsorden. Jacob og Bella erfarer snart hvorfor klovnedukken er vigtig for Milo, men også at deres vej tilbage bliver en kamp på liv og død.

En vaskeægte klovne-gyser. Velskrevet med et godt plot og uhyggelig lige til det sidste. Den stemningsfulde og uhyggelige forside er i den grad dækkende for indholdet.

Henrik Einspor har skrevet adskillige gyserhistorier, fx Marie Esrums løgnPorcelænsdukkenMareridtstimen eller Porcelænsdukken med Bjarne Dalsgaard Svendsen. I R. L. Stines antologi Mareridtstimen handler en af historierne også om uhyggelige klovneHenrik Einspor har skrevet adskillige gyserhistorier, fx Marie Esrums løgn eller med Bjarne Dalsgaard Svendsen. I R. L. Stines antologi Mareridtstimen handler en af historierne også om uhyggelige klovneHenrik Einspor har skrevet adskillige gyserhistorier, fx Marie Esrums løgn eller Porcelænsdukken med Bjarne Dalsgaard Svendsen. I R. L. Stines antologi handler en af historierne også om uhyggelige klovne.