Bøger / faglitteratur / erindringer

I kongens klæ'r : en historie om at være adrenalinjunkie i en kælder, om maden og livet i en vanvittig branche


Beskrivelse


Thomas Rode Andersen (f. 1968) fortæller om sin baggrund og kokkekarriere, der i en alder af 43 allerede har bragt ham et 25 års jubilæum i en af Danmarks hårdeste brancher og samt jobbet som køkkenchef i Kong Hans Kælder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2012

af

af

Søren Brunbech

d. 9. mar. 2012

Hovedpersonen, Thomas Rode Andersen, hører til i stjernefeltet af danske kokke, og efterspørgslen fra biografilæserne vil også hjælpes på vej af, at han er et kendt ansigt fra medierne.

Thomas Rode har i 15 år stået i spidsen for restaurant Kong Hans Kælder i København, og har hvert år kunnet forsvare restaurantens Michelin-stjerne. Efter en turbulent opvækst i Møgeltønder bliver Torben Rode på Teknisk Skole i Aabenraa med det samme dedikeret til kokkefaget, og som en rød tråd i skildringen af læretiden, og jobbene bagefter på stadig bedre restauranter, mærker man et drive, en ambition og en ydmyghed over for faget. Undervejs er der anekdoter om og ligefremme karakteristikker af kollegaer og forbilleder han har mødt og arbejdet sammen med, og man får et fascinerende indblik i jargonen og de barske vilkår der arbejdes under i køkkenet, der hver dag skal præstere topresultater for de ventende gæster. Nogle læsere kan dog lade sig skræmme af de mange talesprogsagtige formuleringer af typen "Det var sgu et meget fedt sted at være og jeg kunne pissegodt lide at være der".

Bent Christensen Gastronomien i Danmark : historierne om de største kokke og de bedste restauranter, 2008, er en mere generel skildring af branchen. Rode Andersens egen En kogebog, 2001, fortæller også om karrieren, men mest om maden.

Køkkenchefen på restaurant Kong Hans Kælder, fortæller på en levende og engageret måde om sit liv og sin karriere i den hektiske og hårde restaurationsbranche.