Bøger / faglitteratur / erindringer

I krig med politiet : øjenvidneberetning


Beskrivelse


Forfatter og kriminalasistent Arne Woythals (f. 1958) øjenvidneberetning fra et land i opløsning, men korruption, vejsidebomber og offentlige henrettelser, men også mødet med en fremmed kultur hvor der knyttes venskaber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 14. dec. 2018

Er du til biografisk litteratur fra krigszonen i Afghanistan? Så bør du bestemt kigge nærmere på denne bog. Læs beretningen fra Arne Woythals seneste udsending, i 2012, som politimentor for lokale afghanere. For den voksne læser der ynder biografisk litteratur.

Bogen indledes med at forfatteren kort gør rede for sine valg i forbindelse med udstationering i Afghanistan. Herefter beskriver Arne ankomsten til Afghanistan, hvorefter han beretter om 6 måneder fyldt med meget forskellige arbejdsopgaver. Om misbrug af lokale drenge, om nedskydning af skolebørn og om kidnapning. Men også om gode venskaber, der opstår når man er udsendt. Læs også om forfatterens genvordigheder med lokale myndigheder som arbejder meget anderledes end i Danmark.

Sikke en historie! Og sikke nogle oplevelser Arne har med i bagagen. Bliv fluen på væggen når der fortælles om møder af forskellige karakter og vær med når Arne fortæller om angreb, der er så velbeskrevet at kuglerne nærmeste suser om ørerne på læseren. Generelt er teksten velformuleret. Med ordlisten og kort bagerst i bogen.

For yderligere beskrivelser og øjenvidneskildringer fra krigszoner se fx LøvehjerterSoldat i Afghanistan eller Soldat i AfghanistanFor yderligere beskrivelser og øjenvidneskildringer fra krigszoner se fx Løvehjerter eller .