Bøger / skønlitteratur / roman

I ly af mørke


Beskrivelse


Krimi. Under opførelsen af Skotlands nye parlament finder man et gammelt lig. Kort efter bliver en politiker myrdet på samme byggeplads og kriminalkommissær John Rebus står med en række løse ender.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2002

af

af

Per Månson

d. 28. nov. 2002

Op til Skotlands selvstændighed bygges det nye parlament i Edinburgh, og John Rebus er mod sin vilje anbragt i sikkerhedskommissionen omkring byggeriet. På en rundvisning findes et gammelt lig. Senere myrdes en kandidat til parlamentet på byggepladsen, Rebus’ unge kollega, Siobhan Clarke står med en selvmorder, der var hjemløs, men efterlader sig en mindre formue, og er samtidig i gang med opklaringen af en brutal voldtægt. Også meget mod sin vilje bliver Rebus underlagt en ung karrieredreng i mordefterforskningen, så der er lagt op til konflikter mellem det rigtige og det meget utraditionelle. Alle sagerne griber naturligvis ind i hinanden og har sammenhæng med Rebus’ gamle arvefjende, Big Ger Cafferty. Rankin er måske den bedste krimiforfatter i Storbritannien i dag og denne bog skuffer absolut ikke forventningerne. Selv om Rebus er en arketype i familie med inspector Morse og en række andre krimi- og thrillerhovedpersoner fra de britiske øer er han alligevel helt sin egen bakket op af en forfatter, der kan meget mere end sit håndværk. Begavet og medrivende spænding fra først til sidst.


litteratursiden.dk

d. 19. maj 2003

af

d. 19. maj 2003

Fortid og nutid blandes godt og grundigt i denne 8. Rebus-krimi. Ombygningen af en gammel bygning, som skal huse Skotlands nye parlament, danner baggrund for historien. Fundet af et gammelt lig, en my...


Politiken

d. 19. dec. 2002

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. dec. 2002


Børsen

d. 19. dec. 2002

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 19. dec. 2002