Bøger / skønlitteratur / slægtsromaner

I ly for regnen


Beskrivelse


Kilcarrion i Irland. Hertil kommer Sabine Ballantyne for at bo midlertidigt hos sine bedsteforældre. Senere følger hendes mor Kate. Familiens relationer er skrøbelige, og der er mange ar på sjælen hos familiemedlemmerne. Langsomt åbnes der for både fortid og mulig forsoning. Men kan det lykkes?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2017

af

af

Sanne Caft

d. 2. okt. 2017

Kærlighedsroman om familiehemmeligheder. Historien strækker sig over tre generationer fra 1950'erne og frem af en forfatter med et stort dansk publikum. Til læsere af feel good romaner, der har en mørk side og som styrer væk fra nemme løsninger.

Gennem tre generationer møder vi en familie, der kæmper med kærlighedens svære sider, ægteskabets trummerum, uforløste ambitioner og livsvalg. Synsvinklen skifter mellem mormor, mor og barnebarn, og handlingen udspiller sig dels i Hongkong dels i Irland i Kilcarrion.

Forfatteren har valgt en langsomt fremadskridende stil, der nok vil få nogen læsere til at give op undervejs. De, der holder ud, får en mangefacceteret historie om de svære valg, alle træffer gennem livet og om en fremmedgjort familie, der kæmper for at finde varige relationer. Forsiden er grafisk effektiv med regnvejrsstemning på linje med de øvrige forsider i forfatterskabet. Romanen kom på engelsk i 2002. Senere titler er mere fokuserede i formen.

Jojo Moyers skriver gedigne romaner med fokus på kærlighed, familier, svære valg. Hendes bøger lægger sig i samme bunke som Marian Keyes med blandingen af alvor og lethed. Denne hører til i den mere dystre ende, og minder mest om Brudeskibet, hvis man sammenligner med øvrige titler i forfatterskabet.


litteratursiden.dk

d. 11. dec. 2017

af

af

Anne Juul Andersen

d. 11. dec. 2017

Jojo Moyes debut er ikke hendes stærkeste eller bedste roman, men den vil utvivlsomt glæde mange fans i vinterens mørke og regnfulde tid. ’I ly for regnen’ skildrer tre generationers livsvalg, kærlig...