Bøger / skønlitteratur / roman

I lyst og nød


Beskrivelse


Polioepidemien er ved at være overstået, og livet går videre for læger, sygeplejersker og de andre omkring sygehuset i Ekstad. Men byen rystes af et brutalt knivoverfald på en kvinde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 28. okt. 2015

Året er 1954, polioepidemien er ved at klinge af, og livet går videre for læger, sygeplejersker og de andre personer, som vi lærte at kende omkring sygehuset i Ekstad i Endnu er der håb. For læsere, nok mest kvindelige, som efterspørger en god realistisk roman.

Polioepidemien er ved at være overstået, selv om der stadig er patienter, som lider af eftervirkningerne. Ulla Persson arbejder hårdt med genoptræningen samtidig med at hun må opgive sin drøm om at blive sygeplejerske, Ella-Kristin og Stina er snart uddannede sygeplejersker, lægefruen Nancy Brandt, som venter sit 3. barn, mistænker sin mand for at have en affære. Livet går videre for alle personerne fra Endnu er der håb. Alle er dog rystede over et brutalt knivoverfald på en kvinde, er det hendes mand, der har gjort det, eller er der en forbryder løs i Ekstad?.

En meget velskrevet og underholdende roman, som foregår i halvtredsernes Sverige, en tid hvor velfærdssamfundet trænger frem og der bliver sat spørgsmålstegn ved om kvinders fornemste opgave er at blive gift, få børn og passe hjem og familie. Samtidig emmer romanen af fine beskrivelser af hus og hjem med Femina og radioprogrammet Hylands Hjørne. Omdrejningspunktet er dog stadig sygehuset og livet omkring det med hierakiet og respekten for overlægerne.

I ItaliensvejEndnu er der håb skildrer Anna Grue også kvinders liv i 1950'erne, ganske vist i Danmark, men det er vist ikke så megen forskel Endnu er der håbI Italiensvej skildrer Anna Grue også kvinders liv i 1950'erne, ganske vist i Danmark, men det er vist ikke så megen forskel .


Weekendavisen

d. 15. jan. 2016

af

af

Birte Weiss

d. 15. jan. 2016


Sygeplejersken

Årg. 116, nr. 3 (2016)

af

af

Gunilla Svensmark

Årg. 116, nr. 3 (2016)