Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I månens skygge


Beskrivelse


17-årige Luna ligner en helt almindelig pige, men er født som månepige og heks. Da hun forelsker sig i Solar vækkes en forbandelse, der adskiller sol og måne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2008

af

af

Inger Søndergaard

d. 14. nov. 2008

En magisk og romantisk heksefortælling, der kan læses af børn og unge fra 12 år, og især henvender sig til piger, der kan identificere sig med romanens hovedperson - en 17-årige månepige, der oplever kærlighedens alvor, mystik og skyggesider.

Forfatteren debuterede som 22-årig med en spøgelsesroman: Kristines hjerte, 2004, og i 2008 udgav hun Sol, sommer & scorereplikker og samme år denne magiske fortælling, der også er en underholdende og rimeligt velskrevet roman om et emne, der er et af de mest fortærskede i bøger og tv-serier og film for unge. Romanen foregår på det realistiske plan i et univers, der minder om en mellemting mellem amerikansk highschool-liv og engelsk landsbyidyl. Der hviler en forbandelse over de to unges kærlighed. Men de har magiske evner, hvor de sammen og hver for sig telepaterer sig i rum og tid. Til slut undfanger de et barn sammen og ophæver forbandelsen. Historien er skrevet i et nutidigt, let og mundret sprog. Der er et filmisk tempo i handlingen, der nogle gange virker lidt hårdt klippet, hvor sætninger og episoder afsluttes abrupt.

Der findes en del bøger og serier om nutidige teenagehekse for aldersgruppen. Serier som Magi og meloner er mere huoristiske, mens serier som W.I.T.C.H. og T-WITCHES er mere actionprægede. I månens skygge hører til i den mere romantiske ende.

En underholdende og rimeligt velskrevet roman for unge om et emne, der findes meget om i forvejen, og som ikke tilføjer genren noget særligt nyt.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 7. mar. 2014

Ny udgave af romantisk hekseroman for især piger fra 12 år.

17-årige Luna ved, at kvinderne i hendes familie har magiske kræfter skænket af månen, men samtidig hviler der den forbandelse over familien, at mændene vil dø i en ung alder. Derfor vil hun ikke forelske sig. Det gør hun alligevel i den jævnaldrende Solar, og begge familier modsætter sig forholdet på det kraftigste. Det viser sig nemlig, at Solars familie har særlige kræfter givet af solen, og at prisen er, at familiens kvinder dør unge. Det unge elskende par må meget igennem, før de kan ophæve forbandelsen ved at undfange et barn og dermed forene måne og sol. Romantisk anlagte og paranormalt interesserede unge piger vil sluge bogen, som er en underholdende mellemvare skrevet i et letløbende sprog og med fornuftige person- og miljøskildringer.

Bogen udkom første gang i 2008. Den nye udgave har et væsentligt større sidetal, hvilket overvejende skyldes en mere luftig opsætning. Der er foretaget visse sproglige ændringer og opstramninger, men grundlæggende er det den samme roman. Siden 2008 er der som bekendt kommet utallige romaner om hekse og paranormale fænomener for målgruppen, og Pernille Eybye har i perioden udgivet en række stedse bedre romaner.

Lettere revideret udgave af en romantisk hekseroman for børn og unge. Forsiden er ny og appellerer til målgruppen af halvstore piger fra 12 år.


Himmelskibet

Nr. 19 (2008/2009)

af

af

Lea Thume

Nr. 19 (2008/2009)