Bøger / skønlitteratur / roman

I magtens skygge


Beskrivelse


Krimi fra øen Sandhamn i den svenske skærgård. Byggeriet af et stort luksushus ryster det lille ferieparadis, og det ender med mordbrand og vold i en sag, der involverer både anklageren Nora Linde og politimanden Thomas Andreasson.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2016

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 1. mar. 2016

Anklager i Bagmandspolitiet, Nora Linde, er igen på ferie på den svenske skærgårdsø Sandhamn og hjælper politimanden Thomas Andersson med en aktuel, lokal sag. Spændende, velkendt og hyggeligt gensyn for alle krimilæsere.

En nyrig, svensk forretningsmand har på en stor naturgrund bygget en pragtvilla, men har undervejs mødt stor lokal modstand og har lagt sig ud med alle naboer. Han flytter ind med familien, da det bliver sommer. Samtidig trues hans økonomi af lyssky handler med folk i Rusland. Det bliver til mordbrand og vold, og der afsløres dybereliggende, personlige forhold fra fortiden med effekt for den aktuelle sag.

Som sædvanligt for Viveca Sten et sammenhængende og godt fortalt plot. Det er både hyggeligt og spændende igen at møde kendte hovedpersoner og høre fra det kendte miljø i skærgården.

Bogen fortsætter serien fra Sandhamn kronologisk, og det er bind 7. Personerne udvikler sig, så læs helst serien i rækkefølge. Er på niveau med og minder om både Läckberg og Jungstedt, som begge skriver i samme genre som Viveca Sten.


litteratursiden.dk

d. 30. mar. 2016

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 30. mar. 2016

Letløbende skærgårdskrimi om en mands jagt på rigdom og magt, der får fatale følger. Bogen bidrager ikke med noget nyt til genren, men spændingen holder lige til sidste side. I Viveca Stens syvende bo...