Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I Messis fodspor : drengen med det gyldne venstre ben


Beskrivelse


Den fattige argentinske dreng, Loppen, drømmer om at spille på byens fodboldhold, men træneren mener han er for lille. Da der opstår en ledig plads på holdet, får Loppen chancen for at vise sit særlige talent, der gør ham til en af fodboldens verdensstjerner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 15. jan. 2014

To skønlitterære fodboldbøger, baseret på verdens mest kendte fodboldprofilers historier, henholdsvis Messi og Christiano Ronaldo. Målgruppen er primært fodboldinteresserede drenge i alderen 10-13 år. Udpræget fritidslæsning.

De to fodboldhistorier handler om henholdsvis Loppen (Messi) og Bien (Christiano Ronaldo) og bøgerne beskriver drengenes opvækst, dedikation og de usædvanlige fodboldevner, som fører dem til verdens allerstørste fodboldklubber. I historierne beskrives genkendeligt de to drenges særlige begrænsninger og særlige talenter, så opvæksten og udviklingen til stjernestatus bliver belyst både "i kraft af" og "på trods af" deres forudsætninger. Sproget er kort og enkelt. I kamp- og drømmebeskrivelserne tages alle sportsjournalistikkens klichéer og faste udtryk i anvendelse, kulørt og staccato - næsten som at høre Kurt Thyboe tale. Mange unge læsere vil sikkert finde fortællemåden spændende og levende. Forfatteren kendes blandt andet for en række detektiv- og gyserserier.

Der findes mange faglige sportsbøger - også om Messi og Ronaldo - og mange af gode skønlitterære fodboldserier, men faktions-varianten her, er ny.

Der vil helt sikkert være læsere til de to fodboldbøger, da kombinationen af fodboldtema og verdensidol næsten er uimodståelig. Historierne er underholdende i kraft af identifikationen med stjernedrømmene, men beskrivelserne er lange og så udvendigt beskrivende, at mange ikke-dedikerede fodboldfans kan finde dem lidt trættende.