Bøger / skønlitteratur / roman

I miles omkreds


Beskrivelse


Ved et middagsselskab i London forlader en gæst bordet for at låse sig inde i gæsteværelset og blive der i måneder. Forskellige personer med tilknytning til ham fortæller om deres liv og den rolle, han har spillet i det.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 6. aug. 2013

Opmærksomme og trænede læsere af velskrevne, drilske og litterære romaner vil kunne fornøje sig med skotske Ali Smiths tredje roman på dansk.

Ved et middagsselskab i Greenwich i London forlader Miles - en af gæsterne, som egentlig er en af de øvrige gæsters gæst - bordet for at låse sig inde på gæsteværelset. Der bliver han i månedsvis, og mens han driver værtsparret til vanvid, bliver han en slags kendis, som samler store skarer af fans uden for huset. Romanen falder i fire dele, som fortælles af hver sin person, der på et tidspunkt har haft en mere eller mindre perifer kontakt med Miles. Sine steder er det en rørende, smuk og bevægende roman, andre steder er den akademisk og intellektuel på den mest irriterende måde. Det er en roman, som kræver både tålmodighed og de rette referencerammer hos sin læser. I de rigtige hænder er den en lækkerbisken, i andre er den dræbende kedsommelig og irriterende.

Amy Smiths (f. 1962) forfatterskab er generelt velanmeldt og prisbelønnet. På dansk findes romanerne En fremmed banker på, 2006, og Pige møder dreng, 2008. Hun kan læses på linje med forfattere som fx Julian Barnes og Ian McEwan.

Gennemført drilsk roman, hvor ordspil og meningsforskydninger spiller en gennemgående rolle. Den henvender sig til gode og tålmodige læsere, som vil vide at sætte pris på de mange hentydninger, viddet, humoren og fortællekunsten.


Politiken

d. 24. aug. 2013

af

af

Bettina Heltberg

d. 24. aug. 2013


Jyllands-posten

d. 3. sep. 2013

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 3. sep. 2013


Berlingske tidende

d. 26. okt. 2013

af

af

Niels Houkjær

d. 26. okt. 2013


Weekendavisen

d. 20. sep. 2013

af

af

Gertrud Højlund

d. 20. sep. 2013Informationer og udgaver