Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

I min mosters hus - er der strik til både lopper og lus : strikkeopskrifter til børn 2 til 8 år


Beskrivelse


15 opskrifter, for øvede strikkere, tager udgangspunkt i børnerim og -remser med tilhørende illustrationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 28. mar. 2012

En fin og indbydende strikkebog med opskrifter til børn. Bogen giver ny inspiration til den store gruppe af strikkeglade voksne.

En strikkebog med opskrifter på børnetøj fra 2-8 år. De 15 opskrifter tager udgangspunkt i rim og remser, nogle er gamle klassikere, andre er skrevet til bogen. Hver opskrift ledsages, foruden modelfotoet, af en illustration, der passer til rimet. Illustrationerne er naivistiske og finurlige, og det er meningen at den voksne strikker, kan kigge i bogen sammen med barnet og finde lige præcis den trøje, som hun eller han ønsker sig. Ideen med at tage udgangspunkt i et børnerim er sød og anderledes og giver bogen et særligt layout. Alle modeller er strikket i Isager garn. Opskrifterne indeholder mange forskellige strikketeknikker og sjove designs, og modellerne er derfor ikke til begyndere, men giver garvede strikkedamer ny inspiration.

Der findes ikke andre bøger, der kombinerer børnerim med en strikkeopskrift, men forfatteren har udgivet andre strikkebøger med specielle temaer fx Det er ganske vist og Hønsefødder og gulerødder.

En fin og brugbar gennemillustreret strikkebog til øvede strikkeentusiaster, der gerne vil udfordres med nye mønstre og teknikker. De fleste af de gennemarbejdede opskrifter dækker størrelserne 2-8 år. Bogen er illustreret med finurlige tegnede illustrationer, der passer til hvert børnerim.