Bøger / skønlitteratur / roman

I misosuppen


Beskrivelse


Krimi fra Japan. 20-årige Kenji er uautoriseret turistguide i Tokyos undergrund. Han hyres af Frank, der viser sig at være en psykopatisk amerikansk massemorder.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2010

af

af

Per Månson

d. 30. juli 2010

Læsere af moderne romaner og som er i besiddelse af gode nerver kan hente sig en gevaldig læseoplevelse her. Formidlingsmæssigt er det en gevinst at stå ved siden af den mere kendte Haruki Murakami i reolen.

Ryu Murakami er gået fra at være kult-forfatter til at være en af Japans mest læste med mange oversættelser. I misosuppen er første roman oversat til dansk. Unge Kenji lever af at være uofficiel turistguide i Tokyos natteliv, især for mandlige turister på jagt efter sex. Han hyres 3 dage før nytår af den skræmmende amerikaner Frank, der lider af personlighedsforstyrrelser. Helt galt går det, da Frank brutalt myrder ansatte og kunder på en karaoke-bar, mens han har alle - også Kenji - i en slags hypnotisk trance. Kenji frygter for både sin forstand og sit liv. Det er en meget barsk historie med udpenslet vold og bizar sex, men det er også en meget velfortalt historie om menneskelig afstumpethed, som elegant knyttes sammen med en kritik af det japanske samfund og dets indelukkede kultur. Bogen er ved at blive filmatiseret.

Det ligger lige for at sammenligne med Bret Easton Ellis' American psycho, men Murakamis psykopat er meget mere nuanceret og minder her mere om Thomas Harris' kannibal Hannibal.

En skræmmende, men velskrevet og fascinerende historie fra Tokyos undergrund.


litteratursiden.dk

d. 6. sep. 2010

af

af

Line Hoffgaard

d. 6. sep. 2010

Et grænseoverskridende peepshow ind i en psykopatisk massemorders verden iblandet et indblik i Japans klassiske kulturs forfald Kenji er en 20-årig guide, som lever af at vise turister rundt i Tokyos ...


Berlingske tidende

d. 20. aug. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 20. aug. 2010


Politiken

d. 14. aug. 2010

af

af

Karsten R. S. Ifversen

d. 14. aug. 2010


Kristeligt dagblad

d. 6. dec. 2010

af

af

Maria Sjøqvist

d. 6. dec. 2010