Bøger / faglitteratur / erindringer

I misteltenens magt : en personlig beretning om samlivet med en psykopat


Beskrivelse


Forfatteren fortæller sin personlige historie om 2 års samliv med en intelligent psykopat. Afsluttes med en selvhjælpsdel med gode råd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 28. aug. 2012

En bog primært til kvinder, der er fanget ind i psykopatens arme, og har svært ved at slippe ud af forholdet. En bog til dem, der vil læse en selvbiografi.

Forfatteren f. 1963, er fra Norge, men opvokset i Danmark. Det er en selvbiografi om en kvindes møde med en psykopat. Hun ønsker med bogen at bidrage til, at andre ikke falder i samme fælde, eller at de lærer at tackle et menneske med psykopatiske træk. Det er en bog om hendes liv med en psykopat og hans op- og nedture og personlighedsforstyrrede sind. Det er en hudløs åben skildring af 2 års samliv, hvor man læser om, hvordan hun lod sig forføre af en storcharmør, og hvordan hun til sidst står på kanten af livet med dyb afmagt og frustration. Hun oplever følelser som kaos, kærlighedssorg, kontrol, forvirring, angst og medlidenhed. Hun skriver godt, og man kan som læser tydeligt se de mønstre og karaktertræk, en psykopat har. Det er tydeligt, at de narcissistiske træk går igen, og at en psykopat i allerhøjeste grad er i stand til at manipulere med sine omgivelser. Sidste del af bogen giver gode råd og beskriver lettere overfladisk begrebet psykopati.

Den ligner lidt Psykopat i jakkesæt, 2006 og der er også en en del litteratur på Internettet om emnet.

Det må være følelsesmæssigt hårdt at kende en psykopat. Måske kan kvinder der på den ene eller anden måde er indfanget i det, læse hendes fortælling og blive klogere på sig selv, og måske få noget af selvtilliden tilbage.