Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I morgen er alt, som det plejer


Beskrivelse


Lilian på 11 år har en hemmelighed, som hun ikke vil dele med nogen. Den handler om hendes mor. Hvad nu hvis mor ikke kommer og ser at hun skal være luciabrud? Eller værre endnu hvis hun kommer og opfører sig virkelig pinligt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2015

af

af

Pia Petersen

d. 31. mar. 2015

Lilian, der er 11 år, har en hemmelighed og hun vil ikke fortælle den til nogen. Ikke engang til sin bedste veninde Nina. Bogen er en del af "Sommerfugleserien" og denne er for 9-11-årige.

Lilians hemmelighed handler om hendes mor og betyder meget for Lilians humør. Hvis moren har en god dag, kan Lilian slappe af og følge med i skolen, men hvis moren har en dårlig dag, kan Lilian ikke tænke på andet. Hun bliver endda nødt til at finde på undskyldninger for sin mor, når hun glemmer aftaler med Lilians klasselærer. Lilian har to søskende; Tanja på 14 år som er sortklædt og spiller i et rockband og Tintin på 24, der går på kunstskole og er flyttet hjemmefra. Lilian har ikke meget tilfælles med sine to store søskende, men de stiller alligevel op, da hun har allermest brug for dem.

Bogen er godt skrevet og viser tydeligt, hvor meget det påvirker børn, når forældrene har problemer. Fortællervinklen ligger hos Lilian, og det er hendes tanker og følelser, man som læser lever med i, hvilket virker ægte og nærværende. Hvis man selv har en mor eller far, der kæmper med nogle problemer, vil man kunne genkende Lilians situation.

Funky - totalt sejtLukas, min LukasSommeren efter Lukas handler om samme problem og er til samme aldersgruppe. Til de lidt ældre er der fx Nanna Gyldenkærnes Lukas, min Lukas og Sommeren efter LukasFunky - totalt sejt handler om samme problem og er til samme aldersgruppe. Til de lidt ældre er der fx Nanna Gyldenkærnes og Sommeren efter LukasFunky - totalt sejt handler om samme problem og er til samme aldersgruppe. Til de lidt ældre er der fx Nanna Gyldenkærnes Lukas, min Lukas og .