Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

I morgen er det slut


Beskrivelse


I selvbiografisk form fortæller den 15-årige Christiane, hvordan samfundsmæssige forhold, dårlige familie- og boligforhold, samt manglende venner får hende til at blive heroin-junkie og barneluder som 13-årig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2010

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 10. nov. 2010

Revideret udgave af klassikeren om pigen Christiane og hendes hårde liv med stoffer - for alle unge fra 12 år.

Denne barske bog kom første gang på dansk i 1981. Siden har den været læst af mange unge og voksne, og de gamle eksemplarer, der er tilbage på bibliotekerne bliver stadig flittigt udlånt. Her er den i revideret udgave med nyt omslag. I en barsk og hudløst ærlig selvbiografisk form fortæller den 15-årige Christiane, hvordan samfundsmæssige forhold, dårlige familie- og boligforhold, samt manglende venner får hende til at blive heroinjunkie og barneluder som 13-årig. Christiane bevæger sig ud og ind af ulovlige sammenhænge, mens hun prøver at holde et forhold med trækkerdrengen Detlef kørende. Det er en barsk, nærværende og trist historie om, hvor uhyggeligt nemt det er at gå fra at være en normal dygtig pige, som prøver hash til at være narkoluder blandt mange andre i samme situation. Selv om bogen har sine lidt langtrukne passager, så er det en bog med en historie, som selv om den foregår i 1970'erne, desværre er sørgeligt aktuel og meget brugbar både som "fritidslæsning" og i skoleregi.

Teksten er stadig den samme, men den er sat op på en lidt anden måde, og inddelt i kapitler. Bogen har i forhold til de tidligere udgaver flere noter, de barske s/h fotos er samlet bagerst og sidst er der 1 sides afsluttende kommentar til hvad der er sket med Christiane, siden bogen blev skrevet.

Bogen udspiller sig i Vestberlin i 1970'erne, men historien er lige så sørgeligt aktuel og vedkommende i dag.