Bøger / skønlitteratur / roman

I nat er du død : mord i Skærgården


Beskrivelse


Krimi fra den svenske skærgård, hvor kriminalinspektør Thomas Andreasson, og på sidelinjen hans gamle ven Nora Linde, skal opklare en række mord, som tilsyneladende hænger sammen med en række unge kystjægeres oplevelser tilbage i 1970'erne.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 10. jan. 2012

Fjerde bind i Viveca Stens udmærkede serie af skærgårdskrimier er hendes hidtil bedste, og det vil gå som varmt brød til de mange læsere af svenske krimier.

En ung universitetsstuderende med interesse for gruppedynamikken blandt kystjægerne i den stockholmske skærgård tilbage i 1970'erne findes død, men er det virkelig selvmord? Da nogle af kystjægerne fra dengang findes myrdede, må kriminalinspektør Thomas Andreasson arbejde i kapløb med døden for at undgå flere drab. Det er en topunderholdende og meget spændende krimi, som er velskrevet og effektfuldt komponeret mellem Thomas' arbejde og privatliv lige nu, uhyggelige dagbogsklip fra 1977 skrevet af en unavngiven kystjæger og endelig Thomas' gamle ven, Nora Linde, som er separeret og måske nyforelsket. Nye læsere kan begyndere her, men hvis man vil have hele historien om Thomas og Nora, bør man læse Viveca Stens udmærkede og atmosfærefyldte krimier i rækkefølge.

Viveca Sten (f. 1959) står blandt publikum endnu lidt i skyggen af kolleger som Camilla Läckberg og Mari Jungstedt. Det er ganske ufortjent, for hun er fuldt på højde med disse om ikke lejlighedsvis bedre.

Velskrevet og topunderholdende skærgårdskrimi. Den fænger fra først til sidst og er absolut Viveca Stens hidtil bedste. En rigtig god krimi, som der vil være mange læsere til på alle biblioteker.


litteratursiden.dk

d. 6. feb. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 6. feb. 2012

Hyggeligt gensyn med kriminalinspektør Thomas Andreasson, som er tilbage i fin form efter en forbryderjagt, som nær havde kostet ham livet. De gamle fotografier af Martinger og Kihlberg viste to kamme...


Jyllands-posten

d. 28. jan. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. jan. 2012


Berlingske tidende

d. 27. jan. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. jan. 2012


Politiken

d. 27. jan. 2012

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 27. jan. 2012


Weekendavisen

d. 10. feb. 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 10. feb. 2012