Bøger / skønlitteratur / roman

I ond tro


Beskrivelse


Krimi. Videnskabsjournalisten Thea Vind kontaktes under researchen til Søren Kierkegaards 200-års dag anonymt af en seriemorder, der går efter Kierkegaard-forskere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2014

af

af

Per Månson

d. 7. aug. 2014

For både krimilæsere og filosofisk interesserede lånere.

I den tredje roman fra ægteparret Bille er deres hovedperson, videnskabsjournalisten Thea Vind, på hjemmebane i København. For sin arbejdsplads, internetportalen forsk.nu, bliver hun sat til at lave et tema op til Søren Kierkegaards 200-års jubilæum. Hun får en anonym mail om en happening i Bibliotekshaven en aften. Hun møder op, men finder det skamferede lig af en ung Kierkegaards-forsker og får sendt et citat, der har forbindelse til mordet. Det gentager sig med en anden forsker og et andet citat, og Thea forsøger at overbevise politiet om, at et tredje mord er på vej. Det er en meget anderledes krimi med store teologiske og filosofiske diskussioner mellem Kierkegaard-fans og Grundtvigs tilhængere, samt en krimi om, hvad kristelig fundamentalistisk fanatisme kan medføre.

Parrets to første krimier er af mine kolleger bedømt som mest henvendende sig til kvindelige læsere. Det synes jeg ikke denne er udelukkende. Sammenlignet med andre videnskabskrimier a la Dan Brown, er det min fornemmelse, at Billerne gerne vil formidle videnskaben frem for kun at bruge den som staffage.

En forfriskende anderledes krimi med et budskab, men bliver klogere af.


litteratursiden.dk

d. 2. sep. 2014

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 2. sep. 2014

Bogen er den 3. krimi i serien om den unge videnskabsjournalist Thea Vind. Denne gang får hun lov at blive på dansk jord, når hun ufrivilligt vikles ind i bestialske mord begået i Søren Kierkegaards n...


Politiken

d. 19. okt. 2014

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 19. okt. 2014


Jyllands-posten

d. 15. okt. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. okt. 2014