Bøger / faglitteratur / biografier

I ondskabens have


Beskrivelse


Historisk dokumentarisk portræt af Berlin 1933-37 med førstehåndsberetninger fra USA's ambassadør i Tyskland, William Dodd (1864-1946). I begyndelsen er han og hans seksuelt frisindede datter Martha betagede af nazismen, og Martha indleder et forhold til lederen af Gestapo, men da volden eskalerer bliver ambassadøren bekymret.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. apr. 2012

Pæn stor målgruppe til bøger om optakten til 2. verdenskrig. Opgavebrug på gymnasieniveau.

Historisk dokumentarisk portræt af Berlin 1933-37, bl.a. med førstehåndsberetninger fra den amerikanske ambassadør historieprofessoren William Dodd (1869-1940). Han udnævnes af Roosevelt og udstationeres med familien som USA's sidste diplomatiske skanse. Det er et isnende og skræmmende indblik man får af en omverden og et diplomati, som med nutidige øjne er nærmest passivt afventende. Og det i en mere og mere klaustrofobisk diktaturstat, hvor overfladen er et hastigt krakelerende glansbillede, der skjuler nazistiske magtkampe og intriger, og ikke mindst en ufattelig brutal forfølgelse af jøder og af politiske modstandere. En forfølgelse, der accelerer både juridisk og på gaden, hvor den ansigtsløse menneskemasses "indre svinehund" anspores af Hitlers "stormtropper" (SA). Et interessant vidne er ambassadørens datter. Hun er en for tiden seksuelt frigjort kvinde, der i efterdønningerne fra en separation i USA med stor appetit kaster sig over bl.a. en gestapochef og en russisk diplomat. Hun præsenteres også for Hitler, hvis væremåde hun i bogen karakteriserer mere som "en genert teenagers end en magtfuld diktators".

Mange andre bøger om nazismen, men denne er unik med førstehåndsberetninger fra før krigsudbruddet.

For interesserede ligeså spændende som en god krimi. Interesserede læsere på alle biblioteker.


litteratursiden.dk

d. 29. maj 2012

af

af

Marianne Träff

d. 29. maj 2012

Meget velskrevet, spændende og sandfærdig historie fra 1930’ernes Tyskland om en amerikansk families udviklingsrejse fra begejstring til væmmelse. Da Roosevelt mangler et ambassadøremne til posten i B...


Politiken

d. 27. maj 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 27. maj 2012


Weekendavisen

d. 16. maj 2012

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 16. maj 2012