Bøger / faglitteratur / billedværker

I potter & krukker


Beskrivelse


Inspiration til hvordan man indretter en krukkehave og skaber unikke sammensætninger af planter og farver.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2014

af

af

Mette Fersum

d. 27. maj 2014

En bog til de fleste haveentusiaster. Da den handler om potter og krukker, kan de med altan eller bare en lille have også læse med. Claus Dalby skriver i indledningen, at han håber på at kunne inspirere endnu flere til at plante i krukker og skabe unikke sammensætninger.

Dalby er krukke-entusiast, og planter i alle mulige former for kasser, urner, pokaler, baljer, spande osv. Han har tidligere udgivet 2 bøger om potter og krukker i hhv. 2002 og 2005. I denne bog anvender han også mindre krukker som arrangeres på borde og lignede, og han kalder bogen en billedbog. Han gennemgår den gode muld, og hvordan man planter, hvor meget man skal vande og gøde osv. Her er også inspiration til flerårige planter i krukker, planter fra frø, løg i krukker, hvordan man arrangerer krukkerne, lidt om hans nedsænkede have i den gamle svømmepøl osv. Sidste halvdel handler meget om farver og farvesammensætninger, og hvordan man kan få det hele til at spille sammen på alle årstider. En stor omfattende bog med et væld af smukke billeder fra hans private have, så det er en fryd at sidde og bladre og lade sig inspirere. Der er mange billeder og lidt tekst.

Dalby har jo sin helt egen havestil. Om potter og krukker er der også Krukkehaven, 2008.

Bogen er i lækkert format, flot opsat og indbydende læsning. Der er rigtig mange flotte billeder i bogen, og man kan kan slet ikke undgå at blive inspireret selv. Der er helt sikkert mange læsere, også på en filial.


Politiken

d. 22. maj 2014

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 22. maj 2014Informationer og udgaver