Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

I samme båd : Jorden rundt med familien


Beskrivelse


Rejseberetning om en familie, der forfulgte deres drøm og satte job, skole, venner og vaner i Danmark på stand-by i to år for at stå til søs i en 10 meter lang sejlbåd.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2009

af

af

Birgit Hald

d. 18. aug. 2009

Bogen kan læses med udbytte og fornøjelse af alle voksne, der drømmer om at sejle på et længere togt for sejl under varmere himmelstrøg.

Hannelore Dörner er reporterfotograf på TV-Avisen, men udover at tage gode fotos kan hun også skrive så læseren tydeligt fornemmer miljøer, stemninger og elementernes rasen. Bogen beskriver familiens jordomsejling på den 35 fod lange sejlbåd Jonna, og læseren følger turen fra de kaster fortøjningerne d. 1. juli 2005 til de kommer hjem igen til Tårbæk to år senere mange gode, spændende og dramatiske oplevelser rigere. Bogens layout er lækkert, og der er meget fin sammenhæng mellem den velskrevne tekst og de mange stemningsfulde farvefotos af såvel det daglige liv om bord på båden som eksotiske oplevelser på land. Titlen henviser til den glæde og udfordring, det er at leve så tæt sammen så længe uden mulighed for lige at smutte lidt væk, og der er selvfølgelig meget fokus på de to børn, der undervejs skal igennem to års skolebøger. Bagest er der henvisninger til litteratur og hjemmesider, forklaringer på maritime ord samt en vindstyrketabel.

Der udkommer jævnligt skildringer af langturssejladser, og I samme båd hører afgjort til i den bedre ende. Indholdsmæssigt kan den bedst sammenlignes med 6 år på havet, 2008, der også har fokus på familielivet om bord.

En velskrevet og flot illustreret sørejsebeskrivelse der har det hele med fra idylliske ankerpladser over "ensformige dage med evindelig blå bølger og blå himmel" til søsyge, hæsligt vejr og kæmpebølger.


Bådnyt

2017, nr. 522

af

af

Signe Storr

2017, nr. 522