Bøger / skønlitteratur / roman

I Satans tjeneste


Beskrivelse


Krimi. Hvad betyder inskriptionen "Peccavi", fundet på et gerningssted. Opklaringsarbejdet leder kriminalassistent Jane Rizzoli mod Mefisto Stiftelsen, en samling af lærde, der forsker i ondskab. Findes der en morder iblandt dem, eller har de uforvarende tilkaldt en dæmon fra mørket?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2018

af

af

Merete Trap

d. 15. juni 2018

Kan man forklare og analysere ondskab? En hemmelig forening kaldet Mefisto Stiftelsen forsøger, og vil bevise at Satan færdes iblandt os. Endnu et bind i Tess Gerritsens barske og skræmmende serie "En Rizolli og Isles krimi", for hårdkogte krimifans.

En ung kvinde findes bestialsk myrdet i sit hjem. På gerningsstedet står, skrevet i blod, ordet "peccavi". Det latinsk ord for "jeg har syndet". Kriminalassistent Jane Rizzoli og retsmediciner Maura Isles er på sagen, som snart leder dem til Mefisto Stiftelsen, en samling af lærde, der forsker i ondskab. Snart er der begået endnu et mord, denne gang i stiftelsens baghave. Er mordene begået af en satanist, en satanisk kult eller af Djævelen selv? På dansk er der i serien senest udkommet Skindød.

En nervepirrende page-turner som giver læseren kuldegysninger og dårlige nerver. Bogen leger tematisk med ondskab som begreb, er det onde i mennesket eller går dæmoner rundt iblandt os? Sagen bevæger sig tæt på hovedpersonernes privatliv, og får på den måde også bragt et mere personligt lag ind i bogen. Kombinationen af politi/retsmediciner giver et ekstra lag til handlingen, hvor obduktionerne kan trække læseren til kvalmegrænsen, på den gode måde.

Kan sammenlignes med forfattere som Karin Slaughter og Jo Nesbø. Idéen om hemmelige stiftelser og konspirationsteorier med basis i gamle skrifter og religiøs symbolik, kendes også fra forfattere som Dan Brown.


litteratursiden.dk

d. 26. juli 2018

af

af

Lene Jensen

d. 26. juli 2018

Endnu en fremragende og gysende spændende krimi med Jane Rizzoli og Maura Isles. En page-turner der ikke lader læseren i ro, før sidste side er læst. Denne gang jager kriminalassistent Jane Rizzoli i...