Bøger / skønlitteratur / roman

I selskab med engle


Beskrivelse


Bernardo Greene er et chilensk torturoffer, der er flygtet til Danmark. Her træffer han Michela Ibsen, der har dårlige erfaringer med voldelige mænd. Sammen kan de behandle deres traumer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2016

af

af

Per Månson

d. 31. mar. 2016

Bernardo Greene er et chilensk torturoffer, der er flygtet til Danmark. Her træffer han Michela Ibsen, der har dårlige erfaringer med voldelige mænd. Sammen kan de behandle deres traumer. Til dem, der gerne vil have en dybere roman om følelser.

Bogen er første del af fire uafhængige Københavnerromaner og udkom på amerikansk i 2010. Forfatteren er amerikaner, men arbejder på "Rehabiliteringscentret for Torturofre" i København. Bernardo Green blev arresteret under Chiles Pinochet-diktatur for at have undervist i skadelige digte. Efter lang tids tortur bliver han løsladt som en knækket mand uden familie og flygter til København, hvor han behandles for sine traumer uden det store held. Han møder danske Michela Ibsen, der er brudt ud af et voldeligt ægteskab for at forelske sig i en ny psykopat. De finder hinanden og kan langsomt løsne op for hinandens traumer.

Det er en smuk fortalt roman, der både emmer af kærlighed til København og stor indsigt i hovedpersonernes psyke.

Det er svært ved at finde noget sammenligneligt - det tætteste er Drømmenes labyrint, der dog har udgangspunkt i Afghanistan.


Jyllands-posten

d. 5. juli 2016

af

af

Christian Møgeltoft

d. 5. juli 2016


Weekendavisen

d. 21. apr. 2016

af

af

Linea Maja Ernst

d. 21. apr. 2016Informationer og udgaver