Bøger / faglitteratur

I seng med Google : sådan optimerer du din søgeteknik


Beskrivelse


Præsentation af 52 gode ideer og fif til at få sin virksomhed eller sit produkt til at komme blandt de første søgeresultater på Google inden for et område.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2009

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 10. feb. 2009

Målgruppen er webmastere og webredaktører af websider for bl.a. mindre firmaer. Undertitlen "bliv bedre til søgeoptimering" skal derfor forstås som: gør dine websider mere søgbare, så de bliver højt rankede ved en Google-søgning.

Bogen påviser, at man må tænke over en del. Det kan være valg af domænenavn. Er navnet dækkende for produktet, der ønskes fremmet på websiden? Hvor anbringes nøgleord, der dækker indholdet på selve websiden? Hvordan skal man behandle sine undersider, så også de bliver højt rankede ved en søgning? Hvordan bør fordelingen af nøgleord være i teksten? Hvordan bruger man bedst billeder? Hvor ofte skal man gennemgå sine sider og rette indholdet til? Hvordan går man i gang med at ændre hele webstedet, uden at det bliver en uoverskuelig opgave? Selv om bogen fokuserer på Google og herunder også på høsteren, Googlebot, er der også sideblik på andre søgemaskiner. Teksten er let læselig også for ikke-fagfolk. Den består af mange korte afsnit, hvert afsnit sluttes af med en boks, "Her er en ide til dig", som viser hvordan man udnytter den viden, man netop har fået. Sproget er ikke fri for fagudtryk, men teksten er enkel for en ikke-kyndig at sætte sig ind i.

Der findes ikke andre bøger på dansk, der sætter fokus på netop dette Google-aspekt ved opbygning af websider.

Bogens opsætning og sprog taget i betragtning er det en god og brugbar bog for amatørwebmasteren. Her er meget nyttig viden at hente, når det drejer sig om at synliggøre sin webside via søgemaskinerne.


Jyllands-posten

d. 7. juni 2009

af

af

Henrik Ørholst

d. 7. juni 2009


Berlingske nyhedsmagasin

2009, nr. 8

af

af

Erich Karsholt

2009, nr. 8