Bøger / skønlitteratur til børn / gys

I skolens kælder


Beskrivelse


Anton er bange for sin matematiklærer. Det viser sig dog, at matematiklæreren er endnu mere skummel og uhyggelig, end Anton kan forestille sig!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 20. dec. 2013

Letlæst gyserfortælling i serien Zoom on. Gys. Bogen henvender sig til læsere fra 10 år (fra 4. klasse), der elsker et godt gys.

Anton er bange for sin matematiklærer, og da han en dag ikke har fået lavet sine matematiklektier, tør han ikke gå til undervisning. Han gemmer sig i stedet i skolens mørke kælder. Her bliver han vidne til et bizart og uhyggeligt optrin, hvor skolens pedel præsenterer pedelmedhjælperen som den nye lækkerbisken for en hemmelig loge anført af matematiklæreren. Det lykkes Anton at slippe væk. Han vender dog tilbage sammen med sin tvivlende storesøster. Anton er sikker på, at matematiklæreren er kannibal og beslutter sig for at undersøge hans hus. Her finder han pedelmedhjælperen fanget i et bur. Matematiklæreren dukker op, og Anton ender også i buret. Heldigvis kommer storesøsteren i sidste øjeblik. Bogen er letlæst med korte kapitler og de fleste sammensatte ord har bindestreg. De sort-hvide stregtegninger er meget stemningsskabende og dermed en del af gyset. Forsiden giver et godt billede af bogens indhold.

Bogen minder om forfatterens anden bog Hr. Wisborgs hemmelighed, 2013, hvor det også er læreren, der har onde hensigter.

En letlæst gyserfortælling om en skummel lærer, en uhyggelig pedel og en pedelmedhjælper, der er lige ved at ende som kannibalmad - rent guf for de gyserhungrende.