Bøger / faglitteratur

I sku' bare ha' set mig


Beskrivelse


Gennem beskrivelser af virkelige forløb og hændelser fra en døgninstitution for omsorgssvigtede børn og unge sættes udviklingspsykolog Daniel N. Sterns teorier ind i en praktisk kontekst.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 30. maj 2011

Denne bog henvender sig til lærere, pædagoger, psykologer og andre, som interesserer sig for udviklingsarbejde med omsorgssvigtede børn. Bogen gennemgår 27 begivenheder eller forløb med omsorgssvigtede børn på døgninstitutionen Tippen, som kan give lærer-, pædagog- og psykologstuderende et godt indblik i det praksisfelt, de skal til at arbejde i. Det vil derfor være oplagt at anvende bogen på de pædagogiske uddannelser til at føre den praktiske virkelighed tættere på den mere teoretiske uddannelsesverden.

Tippen er en døgninstitution for unge med sociale og følelsesmæssige problemer. Denne bog er resultatet af et uddannelsesforløb for det pædagogiske personale på baggrund af Daniel Sterns udviklingspsykologi. Dette har udmundet i 27 succesberetninger, hvor det pædagogiske arbejde med tidligt omsorgssvigtede børn og unge lykkes. Bogen vekselvirker mellem Daniel Sterns teorier og praksisfortællinger, der eksemplificerer teorierne.

I sku' bare ha' set mig er lidt enestående i kraft af de 27 fortællinger fra døgninstitutionen Tippen, som gør bogen mindre teoretisk i sin tilgang til omsorgssvigtede børn og unge end anden litteratur om emnet. Bogens målgruppe kan med fordel også læse nogle af de mere teoretisk funderede udgivelser, som eksempelvis Udsatte børn : et helhedsperspektiv, 2008.

God indføring i Sterns teorier, som illustreres flot af succeshistorier fra det pædagogiske arbejde på døgninstitutionen Tippen.


Social kritik

Årg. 23, nr. 128 (2011)

af

af

Benny Lihme

Årg. 23, nr. 128 (2011)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 5 (2011)

af

af

Jakob Brixen

Årg. 48, nr. 5 (2011)