Bøger / skønlitteratur / roman

I skyggen af Sadd : 4 forfattere, 4 historier, een roman


Beskrivelse


Krimi skrevet som et eksperiment af 4 forfattere, der fra hver sin synsvinkel fortæller om et mord, baggrunden for det og bortskaffelsen af liget.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2005

af

af

Beth Høst

d. 28. sep. 2005

Dette er en litterær finte, et kunstgreb i disciplinen "at skrive en krimi", der er lykkedes. Fire af landets bedste krimiforfattere, Sara Blædel, Gretelise Holm, Lars Kjædegaard og Steen Langstrup er gået sammen om et skrive en lille sort historie. De er ikke gået i et samarbejde for at skrive med een stemme, tværtimod. De har grebet fat i hver deres hjørne af plottet og foldet det ud. Den ikke-tilstedeværende hovedperson er mafiabossen Jimmy Sadd, alle figurerne i historien opererer under påvirkning af ham, også selvom han lige p.t. sidder i fængsel. Her er den romantiske mafia-gorilla, der kører rundt med et lig i bilen, hvor skal han gøre af det? Her er den naive fyr fra dyrehandlen, han flytter ind hos pigen, der sælger telefonsex. Og hvad er hendes forbindelse til mafiaen egentlig? Og til den bortrejste nabo, hvis fisk de passer? Naboen hedder Jimmy Sadd. Gretelise Holm skriver det sidste kapitel og giver fortællingen den sidste fine afrunding. Kulissen bag de 4 veldrejede kapitler er byen, der er regnvejr og melankoli og en stemning, der får en til at tænke på både Chandler og Will Eisner. Initiativtageren til dette fortælleeksperiment er Steen Langstrup. Han fortæller i en indledning om tankerne bag det, og hvert kapitel indledes med en kort præsentation af den pågældende forfatter. Det er en på mange måder spændende udgivelse.


litteratursiden.dk

d. 13. feb. 2006

af

af

Jette S. F. Holst

d. 13. feb. 2006

Fire forfattere og én historie er baggrunden for en spændende og velskrevet krimi i gangsterbossen Sadds skygge Steen Langstrup er initiativtageren til denne på flere måder spændende krimi. Han havde ...


Weekendavisen

d. 21. okt. 2005

af

af

Bo Bjørnvig

d. 21. okt. 2005


Jyllands-posten

d. 6. okt. 2005

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. okt. 2005


Politiken

d. 8. okt. 2005

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. okt. 2005


Bogmarkedet

Årg. 151, nr. 20 (2005)

af

af

Hanne Smedegaard

Årg. 151, nr. 20 (2005)