Bøger / faglitteratur

I vikingernes vide verden


Beskrivelse


Baseret på den nyeste forskning og de nyeste arkæologiske fund beskrives vikingernes dagligdag og kultur, beklædning og udseende, byer og rejser, krigsførelse og våben, handel og håndværk, skibs- og husbygning, kunst og stilarter samt mytologi og religion.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Hans Michelsen

2007

Vikingetiden beskrives detaljeret i denne bog, der også giver en fin oversigt over vikingernes liv og levned. Bogen kan læses med udbytte både af den garvede vikingetidslæser og af den interesserede begynder.

I bogen beskrives vikingernes verden, fra de først dukker op i Skandinavien i begyndelsen af det første årtusinde e.Kr., over deres glansperiode - den egentlige Vikingetid - hvor de driver handel, plyndrer, frem til de sidste overlevende vikingebosættelser i 1400-tallets Grønland. Hertil kommer også kapitler om deres dagligdag og kultur, som beskrives i detaljer. I bogen omtales deres udseende og beklædning, deres byer og bygninger, deres handel og håndværk, deres krigsførelse og våben, og deres skibsbygning og rejser, deres kunst og dens stilarter samt deres mytologi og religion. De mange fine illustrationer forøger bogens værdi. Richard Hall er leder af Archaeology at The York Archaeological Trust. Han har ledet udgravninger af vikingebyen York, og han regnes blandt Englands førende vikingeforskere.

Hall har tidligere skrevet The Viking dig, 1984 og Viking age York, 1994, der ikke er oversat til dansk.

Halls fortræffelige bog om vikingernes vide verden bygger på den seneste forskning og de nyeste arkæologiske fund. Bogen er velskrevet og er i det hele taget en forfærdelig god bog, der giver både overblik og mulighed for at kigge vikingerne efter i sømmene, og så er den fabelagtig godt illustreret.


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2007

af

af

Mogens Rüdiger

d. 27. okt. 2007


1066

Årg. 38, nr. 1 (2008)

af

af

Niels Lund

Årg. 38, nr. 1 (2008)