Bøger / skønlitteratur / roman

I virkeligheden


Beskrivelse


Kollektivroman om studerende, administrativt personale og undervisere på kunstretningen på Københavns Universitet. Fælles for disse personer er, at de gemmer på hemmeligheder og løgne, og egentligt ønsker et andet liv, end det, de lever.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2014

af

af

Michael Olsen

d. 27. jan. 2014

Romanen I virkeligheden har en potentielt bred læserskare og kan læses af de fleste voksne, der interesserer sig for livet som sådan og gerne hører om, især unges, søgen efter identitet og roller.

Torben Munksgaard har skrevet flere anmelderroste romaner, og hans nye bog, I virkeligheden, er også glimrende. Det er en kollektivroman, hvor læseren igennem flere kortere historier følger nogle kunststuderende på Københavns Universitet samt nogle af underviserne og det administrative personale samme sted. Fælles for disse personer er, at de gemmer på hemmeligheder og løgne og at livet ikke helt har ført dem derhen, hvor de ønsker at være. Så romanen handler om at finde sin identitet og rolle, eller at forsøge at ændre disse, hvad enten man sidder i et job, har afsluttet uddannelsen eller stadig hænger i i studierne. Hovedpersonerne i de enkelte historier optræder som bipersoner i nogle af de andre historier i romanen.

Der er udkommet flere kollektivromaner af danske forfattere. Eksempler er Lone Aburas Den svære toer, 2011, Bent Hallers Rakkerpakhuset, 2009 med mange flere.

Torben Munksgaards nye roman I virkeligheden er godt skrevet og med interessante personer, hvor fokus skifter, løgne bliver afdækket og virkeligheden trænger sig på alt efter hvilken persons historie, vi følger som læsere.


litteratursiden.dk

d. 14. apr. 2014

af

af

Line Hoffgaard

d. 14. apr. 2014

Kollektivroman om de drømme, benægtelser og illusioner, der nødvendigvis skal til for at holde livet ud, kræver en vedholdende og opmærksom læser. I Torben Munksgaards nye roman følger læseren en rækk...


Jyllands-posten

d. 7. feb. 2014

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 7. feb. 2014


Politiken

d. 9. feb. 2014

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 9. feb. 2014


Berlingske tidende

d. 8. feb. 2014

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 8. feb. 2014


Kristeligt dagblad

d. 24. feb. 2014

af

af

Lars Handesten

d. 24. feb. 2014


Weekendavisen

d. 7. feb. 2014

af

af

Klaus Rothstein

d. 7. feb. 2014