Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ib dør


Beskrivelse


Ib er oppe i et træ. Ib falder. Han slår sig. Han får et sår. Ib vil bæres hjem. Men far vil ikke bære Ib. Far vil gøre Ib rask. Kan far det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 12. feb. 2018

Ib er oppe i et træ. Ib falder. Han slår sig. Han får et sår. Ib vil bæres hjem. Men far vil ikke bære Ib. Far vil gøre Ib rask. Kan far det? Letlæst, sjov bog for begynderlæsere mellem 6 og 8 år.

I serien "Lydret. 1" kommer her endnu en bog om Ib og hans far. De er ude i haven, og Ib klatrer op i et højt træ. Pludselig falder han ned og slår sig. Han får et sår og vil bæres hjem. Men far vil ikke bære ham. Så dør Ib (en lille smule). Men far vil stadig ikke bære ham. Far henter i stedet medicin til at gøre Ib rask. Bogen er på 7 opslag og har lix 4 og lettal 8. De enkelte opslag består af helsides tegnede illustrationer samt en kort tekst på 1-10 linjer bestående overvejende af lydrette enstavelsesord samt mange ord fra listen over de 120 mest anvendte ord. Til bogen findes der lærervejledning og opgaver på nettet.

Ligesom Marie Duedahls øvrige udgivelser om Ib og hans far er denne bog en sjov, letlæst historie. Illustrationerne rammer humoren i historien godt og er samtidig med til at understøtte læsningen. Bogen er i stift bind og giver fornemmelsen af at læse en rigtig bog.

De andre bøger i serien "Lydret. 1" vil også være et hit blandt målgruppen eller titler i serien "Max 2 bogstaver lydret" som fx Ib og Bo må ro.