Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ib får en stor saks


Beskrivelse


Mor beder far og Ib om at slå græsset og beskære buskene. Det sætter gang i deres fantasi, og snart har buskene form som dyr, møbler og biler. Mon mor bliver glad for det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2020

af

af

Karsten Boll

d. 7. aug. 2020

Mor beder far og Ib om at ordne haven. Buskene og græsset skal klippes. Ib får en stor saks, og snart har buskene form som dyr, møbler og biler. Mon mor bliver glad for det? For 6-7 år.

Da far og Ib skal ordne haven, slå græs og beskære buske, bliver det til en konkurrence mellem dem om, hvem der kan lave spændende figurer. Men de har ikke tænkt på, hvad Ibs mor vil sige til deres figurer. Teksten er lix 04 og har lettal 09. Bogen er en del af serien "Lydret. 2". Marie Duedahl har lavet mange andre begynderlæsningsbøger, og der er tegninger af Anja Gram, også kendt fra Tao får hævnJulemandens forunderlige rejse og Julemandens forunderlige rejse. Der findes opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk til gratis afbenyttelseDa far og Ib skal ordne haven, slå græs og beskære buske, bliver det til en konkurrence mellem dem om, hvem der kan lave spændende figurer. Men de har ikke tænkt på, hvad Ibs mor vil sige til deres figurer. Teksten er lix 04 og har lettal 09. Bogen er en del af serien "Lydret. 2". Marie Duedahl har lavet mange andre begynderlæsningsbøger, og der er tegninger af Anja Gram, også kendt fra Tao får hævn og . Der findes opgaver til bogen på www.turbine-undervisning.dk til gratis afbenyttelse.

Fin historie om far og Ib, der går amok med deres sakse, da de skal beskære buskene. Anja Grams tegninger fortæller med på historien ved bl.a. at vise, hvad mor synes om deres arbejde.

Fy, Bella! handler om, hvordan Bella ødelægger naboens roser i haven. Konkurrencen mellem Ib og far genkendes i bøgerne om "Palles far" af Jørn Jensen.