Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ib har en dum dag


Beskrivelse


Ib er et pindsvin. Ib er uheldig - faktisk har han en rigtig møgdag, hvor alt går galt. Mon det bare bliver ved og ved?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2018

af

af

Jesper Holtoug

d. 27. feb. 2018

Ib er et fjollet, lille pindsvin, som har en virkelig irriterende og dum dag. For begynderlæsere fra 5 år.

I serien "Læseklub lydret. Grøn - let", som er den letteste af slagsen, kommer her historien om pindsvinet Ib, som en dag oplever den ene uheldige situation efter den anden. Han falder over en sten, brænder sig på teen, får en nød i gokken og så videre. De små uheldige begivenheder beskrives næsten ens, hvilket gør hver episode genkendelig. Sætningerne er ganske korte, og der anvendes især lydrette og lydnære ord. Sværhedsgrad: Lix 3,9. Der findes lette opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Ret sjov, lille fortælling om et lille, nuttet pindsvin, som bare har en rigtig møgdag. Måske vil de mange gentagelser og næsten remseagtige sætninger kede den voksne, men de fleste børn vil synes, at det er både sjovt og dejlig genkendeligt - og så letter læsningen betydeligt for nylæseren. Forfatterens egne illustrationer er skægge, hyggelige og fjollede på ganske charmerende facon.

Der findes masser af gode og lette bøger for begynderlæseren, men vist ikke andre om et skørt, uheldigt pindsvin. Men de her bøger er også gode: Dina Gellerts serie om "Æg & Pip", Rune Fleischers bøger om Otto og Anne Pedersens "De små læsebøger", som er virkelig sjove og skøre.