Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ib på tur med DSB


Beskrivelse


Far sover, da toget standser i Ry. En sød kat står på perronen - og Ib inviterer den indenfor i toget. Mon Ib har fået sig en ny kat?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 14. aug. 2015

Ib og far er på vej med toget til Fyn. Far falder i søvn, og da toget stopper i en lille by, opdager Ib en sød, gul kat, som han inviterer med ind i toget. Hvad mon far siger, når han vågner. For 5-7-årige.

Tyndt hæfte med en enkel historie i seriens næst-letteste kategori - beregnet for begynderlæsere i 0. og 1. klasse. Store bogstavtyper, flest lydrette ord og kun ét enkelt ord over tre bogstaver. Stregtegningerne letter læsningen. Gratis tilhørende elev-opgaver på nettet. Lix-tallet er 4 og let-tallet 8.

En sød, sjov - og også lidt pirrende historie, for de små læsere. For alle er nok klar over, at man ikke uden videre skal invitere en fremmed kat op i toget og med hjem, og at far nok ikke bliver begejstret, når han vågner. Historien har da også den forventelige og nødvendige afslutning. Skæg fortælling med underfundige, humørfyldte tegninger.

Lige dette tema, er vist ikke behandlet tidligere - derved er bogen helt sin egen. I sprog, stil og stemning minder den dog om ganske mange andre, hverdagsagtige letlæsnings-bøger, for eksempel Marie Duedahls "Max-bøger", som i øvrigt har samme illustrator.