Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ib ser en frø


Beskrivelse


Ib går tur med sine forældre. De kommer til en sø. Det er vinter, og der er is på søen. Far går ud på isen. Han glider, falder, og der kommer et stort hul i isen. Far falder i vandet. Hvad skal Ib og mor gøre?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2017

af

af

Inge Lykke

d. 24. maj 2017

Far, mor og Ib går en tur. Det sner og der er is på søen. Far vil ud at gå på isen. Han er sikker på, at den kan bære ham. Men måske har mor ret: Far er for tyk. For 6-7-årige.

Far glider og falder på isen. Der går hul på isen, og far ryger i vandet. Ib og mor går i panik, men så finder Ib et reb. Efter flere forsøg får de endelig halet far op, men far ligner en, der har mel i hovedet og han er kold som is. Hvad skal de gøre? Bogstaverne er meget store og linjerne er korte. Teksten fylder en fjerdedel af et dobbeltopslag. Bogen er udgivet i serien "Lydret. 3" fra forlaget Turbine. Ca. halvdelen af ordene er lydrette. Lettallet er 11. Illustrationerne er farvede tegninger, som alle fylder et dobbeltopslag.

En noget usandsynlig handling. Mor og Ib får far hevet op af vandet, og så laver de hurtigt et bål og varm te til far. Far griner, da han vågner op, men går i panik over, at han har fået en frø i håret. Man kan også vende det rundt og sige, at bogen er en humoristisk fantasihistorie. Illustrationerne er lidt karikerede.

En anden bog om Ib i samme serie er fx Ib på kurAnne og Lise - i fare. I bogen Anne og Lise - i fare sker der også et uheld, hvor der er en, som ryger igennem isenEn anden bog om Ib i samme serie er fx Ib på kur. I bogen sker der også et uheld, hvor der er en, som ryger igennem isen.