Bøger / skønlitteratur til børn

Ib siger godnat til en gris


Beskrivelse


Billedbog. Ib lader en lille gris, som er blevet væk, overnatte i sit telt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 28. okt. 2013

3 nye billedbøger om den lille hund Ib og hans meritter. For de 3-5-årige.

Peter Nordahl og Rasmus Bregnhøi har tidligere udgivet 4 små billedbøger om hunden Ib. Her er nu 3 nye billedbøger om Ib. I Ib speeder motoren op konkurrerer Ib i sin bil med en rotte, som kører på en motorcykel. Rotten er lige ved at vinde, men kører galt, fordi den ikke ser sig for. I Ib siger godnat til en gris lader Ib en gris, der er blevet væk, overnatte i sit telt, og i Ib ser noget der blinker bliver Ib vækket af fyrtårnets blinken, og han hjælper en abe, der er stukket af fra zoo. Som i de tidligere bøger om Ib er der en vis divergens mellem bøgernes abstraktionsniveau og den målgruppe, der signaleres med de små kvadratiske billedbøger, men jeg synes det er mindre udtalt end i de ældre bøger. Illustrationerne er humoristiske og udtryksfulde, hvor Ib og andre "personer" er tegnet med en grov sort streg, som lader dem træde frem i forgrunden. De passer godt til den velskrevne og dialogrige kortfattede tekst.

Bøgerne om Ib ligner hverken stilistisk eller indholdsmæssigt andre små billedbøger for målgruppen af 3-5-årige. De har egentlig mere tilfælles med tegneserier i både tegnestil og i den måde billedforløbene er bygget op.

3 nye vellykkede billedbøger om den opvakte lille hvide hund Ib og hans meritter. Historierne i de små kvadratiske billedbøger kan minde om tegneserier, både billedmæssigt og i selve historieforløbet.