Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ida savner mormor


Beskrivelse


Idas mormor er død. Ida savner hende helt forfærdeligt og alting virker gråt. Mon hun nogensinde bliver glad igen? Fra 7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2021

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 24. sep. 2021

Idas mormor er død. Ida savner hende helt forfærdeligt og alting virker gråt. Mon hun nogensinde bliver glad igen? Fra 7 år.

Ida tænker tilbage på alle de dejlige ting hun plejede at lave med sin mormor: de tog på stranden, spiste jordbær, bagte kage og hyggede. Mormor var altid rar at være sammen med, og nu skal hun aldrig se hende mere. Ida har ikke lyst til at spise eller lege. Alt er gråt. Idas mor og far siger det er helt okay at være ked af det. Far siger at mormor bor i Idas hjerte. Ida bliver glad igen, selvom hun stadig savner mormor. Bag i bogen er der spørgsmål til handlingen, der lægger op til at man taler med en voksen. Det er den tredje bog i serien "Idas verden", der behandler forskellige hverdagsproblematikker, og kan læses uafhængigt af hinanden. Den første bog i serien er Ida kommer til at stjæle.

En meget fin og letlæst historie med skønne, lidt karikerede og farverige tegninger. Den viser savn og sorg i børnehøjde uden at være trist og deprimerende, men den tager stadig Idas savn og sorg alvorligt. Kan både læses som selvlæsning og sammen med en voksen.

Mormor for evigtBirk og mormorHer gik Victoria og Birk og mormor er to andre gode letlæste bøger om at savne en død bedsteforælder. Her gik Victoria er en virkelig fin og rørende bog om de spor, dem vi elsker, sætter i livetMormor for evigt og er to andre gode letlæste bøger om at savne en død bedsteforælder. Her gik Victoria er en virkelig fin og rørende bog om de spor, dem vi elsker, sætter i livetMormor for evigt og Birk og mormor er to andre gode letlæste bøger om at savne en død bedsteforælder. er en virkelig fin og rørende bog om de spor, dem vi elsker, sætter i livet.