Bøger / faglitteratur

Idébogen : kreative værktøjer og metoder til idé- og konceptudvikling


Beskrivelse


[...]Idébogen indeholder praktiske værktøjer, metoder, inspiration, gode råd og andre igangsættere. Du vil finde nye indfaldsvinkler og tanker, der stimulerer eller provokerer samt ideer til området, som du måske hidtil ikke har udforsket. Uanset om du er AD’er, tekstforfatter, grafisk designer eller blot har brug for inspiration til løsning af en opgave på arbejdet eller privat, er der hjælp at hente. Dorte Nielsen viser, hvordan du gennem brug af enkle teknikker kan skabe et nærmest ubegrænset antal ideer. Bogen indeholder bl.a. disse emner: •Om at tænke originalt •Provoker dig selv •Brug din underbevidsthed •Nye veje til at finde ideer •Praktiske øvelser •22 forslag til, hvad du kan gøre her og nu.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. okt. 2009

Primær målgruppe er fx reklamefolk, tekstforfattere, designere o. lign., sekundært lidt bredere til alle i udviklingsorienterede organisationer, som arbejder bevidst med idéudvikling.

2. udgave af bogen, der kom første gang i 2001. Bogen har uændret sidetal, jeg går ud fra en vis revidering, men det fremgår ikke af bogen, og jeg har ikke kunnet sammenligne direkte. Forfatteren er art director Dorte Nielsen. Udgangspunkter er naturligt visuelt i denne praktisk orienterede bog om at styrke den kreative idéudviklings-proces. Forsiden, en ko som siger vov, konkretiserer humoristisk viljen til anderledes tænkning. Bogen er en brugsbog, en slags værktøjskasse for kreativ idéudvikling, og forordet understreger værdien i netop at bruge bogen og ikke nødvendigvis læse alle kapitler slavisk. Følger man alligevel bogens opbygning skal arbejdsopgaven eller problemet først defineres med fokus på opgaven, bl.a. hjulpet af underbevidstheden. Værktøjer er bl.a. mindmaps, brainstorming, research, tilfældig inspiration og brug af metaforer til at styrke den kreative tænkning og efterfølgende kommunikation. Bogen nævner her som kuriosum interessant, at Niels Bohr "efter sigende" udviklede sin model af et atom med solsystemet som sammenlignende metafor.

Der findes andre bøger om emner som idéudvikling, kreativitet og innovation, men denne har styrke i sin visuelle humoristiske stil og den praktiske anvendelighed.

Relativt tilgængelig og praktisk orienteret bog om kreativ idéudvikling.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2001

af

af

Jytte Bræmer

d. 5. apr. 2001

En bog om kreativitet. Ikke en teoretisk bog, men en praktisk orienteret håndbog, hvis formål er at optimere den kreative proces og stimulere ideudvikling. Forfatteren skriver primært til folk indenfor mediebranchen, tekstforfattere, reklamefolk, designere o. lign., men bogens meget praktiske og konkrete metoder kan sagtens omsættes og anvendes i enhver bevidst udviklingsorienteret virksomhed. I små korte kapitler giver forfatteren gode og håndfaste ideer og opgaver, der er med til at igangsætte den kreative proces. Metoder der stimulerer til at tænke anderledes, associere, overrumple, kombinere vidt forskellige ting, så der genereres overraskende - til tider provokerende koncepter. Det er fortrinsvis en bog, der er beregnet til at anvende individuelt, når den enkelte skal have "hul på et problem", men der er også øvelser imellem, som kan anvendes i grupper. En spændende og anderledes bog, der bryder med den fordom, at ideudvikling og kreativitet er en evne, der er medfødt, og ikke noget der kan læres. Man kan i hvert fald - med denne bog til hjælp - bevidst udvikle den del af sig selv. En bog der - hvis den formidles rigtigt - vil få en stor målgruppe.


Mediamac

2001, nr. 8

af

2001, nr. 8


Gymnasieskolen

Årg. 86, nr. 5 (2003)

af

af

Gunnar Bay

Årg. 86, nr. 5 (2003)


Musikeren

2001, nr. 12

af

af

Lotte Rømer

2001, nr. 12