Bøger / faglitteratur

Identitet : psykologiske og kulturanalytiske perspektiver


Beskrivelse


Analyser af begrebet identitet i krydsfeltet mellem psykologi og sociologi.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Bogen befinder sig i et krydsfelt mellem psykologi og sociologi. Med denne bredde i tilgangen vil den kunne bruges indenfor mange humanistiske fagområder og læses bredt af folk med interesse for kultur, samfund og individ. Dog skal man grundet det teoretiske abstraktionsniveau være hel- eller i det mindste halvstuderet for at få udbytte af bogen.

Forfatteren er lektor i klinisk psykologi ved Århus Universitet og forfatter til Kulturen og det sociale liv, 2007 og Personlighedsforstyrrelser, 2006. Nærværende kommer ind på begge emner, idet han i sin forskning i navnlig borderlineforstyrrelser er blevet motiveret til at kigge nærmere på begrebet identitet i et krydsfelt mellem psykologi og sociologi. Sprogligt er den henvendt bredt.

Befinder sig i samme vægtklasse og område som Håndbog i kulturpsykologi og Kulturpsykologi begge 2003 samt Zygmunt Baumans Flydende kærlighed, 2004. Ligesom Det selskabelige samfund, 2005 og Det mættede selv, 2006 også berører dette emnefelt.

Tværfaglig tilgang til emnet det moderne menneskes identitet i en tidsalder præget af globalisering, fundamentalisme, internet og mange andre forudsætninger, der var ukendte for 100 år siden, hvor det var helt andre faktorer, der satte rammerne for identitet og identitetsforstyrrelser. Kan læses bredt, men fordrer en vis intellektuel ballast. Niveauet vil være en udfordring for de fleste gymnasieelever.


Jyllands-posten

d. 20. maj 2008

af

af

Lone Nørgaard

d. 20. maj 2008


Matrix

Årg. 26, nr. 4 (2009)

af

af

Svein Tjelta

Årg. 26, nr. 4 (2009)