Bøger / faglitteratur

Idrætsundervisning : en grundbog i idrætsdidaktik


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

2008

Bogen, som udkom første gang i 2000 og næsten er blevet en "bibel" indenfor idrætsstudier, er nu kommet i en ny og meget revideret udgave. Grundbogen henvender sig primært til lærerstuderende og idrætsstuderende på universiteterne, men også pædagogstuderende samt undervisere og trænere i den frivillige idræt.

Rønholt og Peitersen, som er tilknyttet Københavns Universitet, er hovedbidragsydere til lærebogen, som er inddelt i fem dele: 1) Didaktik - specielt i forhold til idrætsundervisning og videnskabsteorier, 2) Fagspecifikke metoder, 3) Perspektiver på idrætsundervisning, herunder social læring og sundhed, 4) Emnedidaktik med kropsbevidsthed, herunder bl.a. dans, boldspil, svømning, friluftsliv og 5) De lovmæssige læreplaner i uddannelsessystemet. Bogens hovedmål er at give redskaber til analyse, refleksion og udvikling af egen undervisningspraksis. Sproget er - på trods af det teoretiske indhold - forbilledligt klart.

Grundidéen er den samme som i den tidligere udgave, men indholdet er koblet på tidens teorier og viden. 5. del er en tilføjelse i forhold til den tidligere udgave, men en stor del er bogen er omskrevet - i særdeleshed 4. del med bidrag fra forskellige forfattere.

Revideret og meget gennemarbejdet grundbog i idrætsdidaktik med overvejelser og teorier om læreplaner, undervisning og læring med kobling mellem teori og praksis.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 11 (2008)

af

af

Jens Giehm Mikkelsen

Årg. 125, nr. 11 (2008)