Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ikanernes angreb


Beskrivelse


Fantasy. Sonea og Akkarin vender tilbage til Imardin for at tage kampen op mod de ikanere, der nu truer med at ødelægge byen og hele troldmandslavet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2008

af

af

Martin W Hansen

d. 25. apr. 2008

Bogen henvender sig til primært til unge piger fra 13-14 år, men kan også have en vis appel til de voksne fantasylæsere. Da det er seriens sidste bind, skal man have læst de foregående for at få det fulde udbytte af bogen.

Trudy Canavan afslutter her sin fantasy-serie om De sorte troldmænd. Troldkvinden Sonea (som har været så grueligt meget igennem i de foregående bind) vender med Akkarin tilbage til Imardin, på trods af deres forvisning. For de ubehagelige sort-magikere, ikkanerne, har sluttet sig sammen og er på vej mod byen for at tilintetgøre den. Spørgsmålet er nu bare om Sonea og Akkarin er blevet stærke nok til at forhindre det. Sprogligt fortsættes stilen fra seriens tidligere bind Forsiden er, efter min mening, den bedste i serien og bagside-teksten er meget dramatisk.

Serien kan på mange måder sammenlignes med Tamora Pierces serie om Spiralcirklens tempel - bare for et lidt ældre publikum.

En god og fyldestgørende afslutning på en spændende pige-fantasy-serie.