Bøger / faglitteratur / øvelser

Ikigai : den japanske hemmelighed bag et langt og lykkeligt liv


Beskrivelse


Om japanske metoder og filosofier til et langt og lykkeligt liv ved at finde sin ikigai. Med øvelser til bl.a. yoga, tai chi, qigong og shiatsu.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2017

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 18. aug. 2017

Find din ikigai og få et langt og lykkeligt liv! En guidebog der tager udgangspunkt i den japanske ø Okinawa, der har verdens ældste befolkning. Interessant læsning for alle der vil udvikle sig.

Forfatterne tilbragte nogle dage i "de hundredeåriges by" Ogimi for at finde grunden til, at de lever så længe. Kost og en aktiv livsstil er vigtige faktorer, men en vigtig nøgle er at de har fundet og dyrker deres ikigai: Et japansk udtryk der groft kan oversættes med "lykken altid at være beskæftiget". Bogen indleder med en introduktion til begrebet, hvorefter vi får beskrevet nogle konkrete faktorer til et langt og behageligt liv. Der er introduktion til logoterapi, morita-terapi og flow-teori, som lægger sig godt op af ikigai-tanken. Desuden korte yoga- og meditations-øvelser samt et afsnit om kost. Til sidst tankevækkende vidneudsagn fra de længstlevende i byen Ogimi.

Dejlig og inspirerende bog, der lægger sig godt i strømmen af bøger om positiv psykologi og vigtigheden af at være nærværende. Overskuelig sat op og let at læse. Giver enkle indføringer til de nævnte terapiformer og teorier.

Den første bog på dansk om ikigai, men der findes mange artikler om emnet. Csikszentmihalyis Flow og engagement i hverdagenFlow i hverdagenEn kort guide til et langt livSådan bli'r du (måske) 100 og Flow i hverdagen giver begge en overskuelig gennemgang af flow-teorien. En kort guide til et langt liv og Sådan bli'r du (måske) 100 giver gode råd til at leve længereDen første bog på dansk om ikigai, men der findes mange artikler om emnet. Csikszentmihalyis Flow og engagement i hverdagen og giver begge en overskuelig gennemgang af flow-teorien. En kort guide til et langt liv og Sådan bli'r du (måske) 100 giver gode råd til at leve længereDen første bog på dansk om ikigai, men der findes mange artikler om emnet. Csikszentmihalyis Flow og engagement i hverdagen og Flow i hverdagen giver begge en overskuelig gennemgang af flow-teorien. og Sådan bli'r du (måske) 100 giver gode råd til at leve længereDen første bog på dansk om ikigai, men der findes mange artikler om emnet. Csikszentmihalyis Flow og engagement i hverdagen og Flow i hverdagen giver begge en overskuelig gennemgang af flow-teorien. En kort guide til et langt liv og giver gode råd til at leve længere.