Bøger / faglitteratur

Ikigai : find meningen med dit liv


Beskrivelse


Introduktion til den japanske livsfilosofi ikigai ved hjælp af eksempler fra hverdagen, inspirerende citater og praktiske vink, der viser, hvordan man leve et sundere og mere tilfredsstillende liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2019

af

af

Merete Trap

d. 11. juni 2019

"Umagen værd at leve" og "grund til at leve". Dette er to måder hvorpå man kan oversætte det japanske ord ikigai. En fin, lille udgivelse om den japanske ikigai-filosofi, som handler om at leve i en meningsfyldt og tilfredsstillende hverdag. Bogen henvender sig primært til læsere af selvhjælpsbøger.

Denne bog introducerer læseren til den japanske livsfilosofi ikigai. Ikigai er en sammentrækning af ordene iki (at leve) og gai (værdier). Bogen er i 7 kapitler med overskrifter som fx "Det, du elsker" og "Det, du er god til". Ud over de korte tekstafsnit rummer bogen citater fra diverse store personligheder som fx Steve Jobs og Dostojevskij. Bogens format er ca 20x20 cm og til hvert punkt er tilsat farvefotos. Dette er engelske Justyn Barnes første udgivelse oversat til dansk.

Denne fine, lille bog indeholder vise ord om livet. Bogen fokuserer på, hvad der giver værdi i livet, hvilket både kan være at huske at elske sin familie, at finde tilfredshed i ens arbejde og at huske de små ekstra ting, der giver en subjektiv lykkefølelse. Bogen er enkel at gå til, og hvert opslag fylder blot en enkelt side, hvilket gør den egnet som en opbyggelig gave til en student eller konfirmand, men lidt mindre egnet som fordybelseslæsning.

Om ikigai findes også IkigaiJaponisme og desuden kan nævnes Japonisme, som kommer omkring forskellige japanske livsfilosofier, på en lidt mere uddybende måde end herværende bogOm ikigai findes også Ikigai og desuden kan nævnes , som kommer omkring forskellige japanske livsfilosofier, på en lidt mere uddybende måde end herværende bog.Informationer og udgaver